Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.11.2012 14:41 - БЕЗПРОСВЕТНА МИНИСТЪРКА...
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2456 Коментари: 0 Гласове:
9

Последна промяна: 23.11.2012 17:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                             Посветено на г/жа Chara:

 

БЕЗПРОСВЕТНА МИНИСТЪРКА–НОВ ТРОЯНСКИ КОН НА ВОДНИТЕ МАФИОТИ

 

     Доста постинги съм писал срещу концесионерите на Софийска вода - мафиоти, които си осигуват срещу „мотивиране” на властимащи чадър за безсрамната си дейност. Припомням казуса, когато правителството на циганина Иван Костов каза, че ние / ставаше въпрос за тогавашното дружество В и К/ не можем да се справяме с доставката на вода за София и то трябва да се отдаде на концесия. След това решение над водното ни дружество се разхвърчаха кандидатконцесионери като лешояди над труп. Най- изгодна е била офертата на германците, които са и най-сериозни като хора в Европа, но се твърди, че „мотиви” на английските концесионери са станали причина тогавашният министър с прякор Валяка /забравих му немафиотското име/ на тях даде концесията. На най-големите физиологически изроди поради пиянство и непредумишлено островно кръвосмешение, с психика на грабители, формирана при ограбването на колониите им от Канада до Нова Зеландия. Твърди се още, че от тази сделка Валякът е станал богат за цял живот, но циганинът, останал извън играта и бесен от този факт сменил всички министри с изключение на една министърка  с прякор Дълбокото гърло.

   Дойдоха първите концесионерите начело с Кевин. Той със 69000 лв. месечна заплата и с право да „точи” от фирмата още два пъти по толкова за лични нужди, оти живее далеч от родината си. Заместниците му – с по 5000 лв. по-малко, но и те с право да теглят още два пъти по толкова за фонд „макар и в чужбина, аз пак съм човек”. Бордоваците бяха българи. Грег изкара няколко години в  хотел Радисън, където му носеха документите за подписване. Заслугите му бяха повишаване на загубите на вода от 30 на 50% и източване на фирмата. С тези заплати пари за инвестиции не оставаха. Смениха го с Грег, от същата английска лига, и той – същият. Загубите растат, а времето им като концесионери съвпадна с т. н. строителния бум. За всичко си е имало тарифи. Парите ни са текли към Англия по няколко русла – от персоналните им заплати, като приход за тамошното дружество, към което е фирмата им и други.

    Първият троянски кон на водните мафиоти бе идин царски министър на МРРБ, Гагаузов, който утвърди поръчаната му от тях Наредба №4 от 2004 г. В нея куркапанът  /радомирци така наричат измамата/ бе заложен в неправилното приложение на нейния Раздел VІ. Приложението й бе абсолютно незаконно, но то бе подрепяно от друга зловеща в ограбването на хората фигура, председателя на ДКЕВР професор Чучулов. Той се оказа инструмент в ръцета на водните мафиоти за рекетиране на хората, но само на тези, които плащат сметките си. Колкото имат като разход, тургат им още толкоз общо потребление заради неотчетените абонати и така ако ДКЕВР е определил една цена, дерат на хората кожата с още към сметката. Добавям, че концесионерите с цел да останат многопари за тях съкратиха водните инспектори, отказаха се от подръжка на собствено звено за ремонт на съоръженията и се превърнаха в работодатели на разни фирми за отчитане, разнасяне на документи, ремонтни дейности: прави се търг, назначава се комисия по търга, а где комиссия, там тоже комиссионные.

   Загубите на вода растяха, достигаха вече 60%, нещата ставаха неудържими. Договорът за отдаване на концесия, който имал 3000 стр. не разпрешавал концесионерите да бъдат изгонени, защото като компенсация /за причиниените ни щети от тях?/ трябвало да им се плаатят около милиард евро неустойки. За да избягнат взрива от дейността си, концесионерите продадоха Софийска вода на други мафиоти, французки. Фирмата им име, което не си спомням в момента, нещо средно между Валония и Вулвия. Изискването на фирмата обаче било обаче всичките 6 броя бордоваци да са французи с по 15000 евро заплати, а главнияат изпълнителен директор на бордоваците, Гергий Балко – колкото е била на предишните и със същите права, да тегли още два пъти по толкоз. Две българки е имало между тях с длъжност изпълнителен директор и главен секретар, първата с 12000 лв. заплата, втората - с 9000. Този ръководен екип го меняват като носни кърпи и от тук го префърлят на работа в Европа, после го връщат, така отговорностите за престъпленията им спрямо ресурсите на страната – водата и източването на средствата на фирмата се прехвърлят на нови играчи, които не са компетентни. Концесионният договор обаче ги пази Твърди се, че разходите за заплати на директорите, бордоваците и на двете въздигнати българки са между 7 и 10 млн. лева годишно, като за инвестиции, не остава нищо. Това е показал и одитът на Грег. Едвам стига за заплатите на тези хрантутници на гърба на софиянци, на Общината и на бюджета на държавата. И хаирсузи на така ценния ни природен ресурс, водата от Рила. А положението с водата след толкова концесии става вече ужасно: загубите достигат 70%, в гетата бяха построени водопроводи – в кв. Факултето – два. В тези гета водата тече целогодишно - за да не замръзне през зимата и за да стУди бира през лятото. Да е платил някой за вода, напр. от кв. Факултето? Няма и кой да контролира това, защото концесионерите съкратиха инспекторите. Разпродадоха и базата за ремонти, която бе на улицата с името на партизанина Любо Карталев-Сърбино в зона Б 5. Всичките пари на фирмата да засмучат...

    Кои са стожерите на тези грабители – това са МОСВ и ДКЕВР. Министърката на МОСВ не само е най-неинтелигентната и некомпетентната министърка в кабинета, но е и активен подръжник на водната мафия. Същото важи и за председателя на ДКЕВР. На въпрос защо не спазват изискванията в Раздел VІ на Наредба №4 от Софийска вода директно отговарят, че така им разрешава председателя на ДКЕВР, една от най-непочтените фигури на този пост, активно подържащ с решенията си водната мафия. Заради него непрестанно се повишава цената на водата защото в нея има заложени от него капани. Той е регулирал е цена за водата за концесионерите 2 стотинки на кубик, а за хората – 1 лв.- за кубик, с което предопределя разхищението й от концесионерите. Ако 3000 години преди маймуните е имало ДКЕВР, със сигурност приматът му председател ще да е бил по-почтен и по-просветен от този. Съчетанието тази негова непочтентност с некомпетентността на министърката на МОСВ за това, какво трябва да върши, която е по-ниска от „познанията” на Черната Златка по география доведе до днешния казус да се търси нова разработка, която да даде допълнителни възможности на водните мафиоти да дерат с още по-високи сметки хората, защото вече постъпващите пари във фирмата не им достигат за заплати. И каво са замислили  подръжниците на водните мафиоти, които са си дали поръчката?

    Миналият път разработката изнесе Гагузов с Наредба №4 от 2004 г.сега разработват най-глупавата и продажна министърка, на МОСВ. Тя не смее да се появи и да рледстави пред хорат идеята си, може би да не каже някой, че е пияна или че не е секси, но пък явява по медиите един свой заместник, който твърди, че хората сами искали да се въведат икономии при ползването на водата. При стопанин, който губи 70% от стоката и взема годишно няколко милиона лв. персонална заплата, вместо от него да потърсиш отговорност, да търсиш отговорност от хората, че разхищавали подадената към тях вода, от която са останали само 30% е връх на нахалството. Та предлага хубавецът да се въведе лимит и над този лимт да се плаща водата четворно. Така искали хората, не той, и били прави. До сега без да си изразходзвал вода ти доначисляват още, сега пък ще ти слагат цена 4 пъти над установената. Това е куркананът, който залага троянският кон на водните мафиоти, министърката на МОСВ. И се крие от медиите. Това ще удари ужасно по джоба всеки човек в София, а по селата ще е още по-ужасно. Напомням, че селата на София имаха местни водоизточници, които даваха годишно по 10 млнл куб. м. вода. Със средства на Общините са били строени тези съоръжения, но концесионерите нямаше как да събират пари за вода от тези хора и закриха съоръженията им  под предлог да вкарат по селата чиста язовирска вода. Може ли една баба, която едвам оцелява сред като си полее доматите, вместо да има полза от тях, водните мафиоти да й одерат кожата? Точно затова унищожиха местните водоизточници мафиотите, за да рекетират хората и по селата около София и го правят с помощта на МОСВ и ДКЕВР. Ще дигат цената на водата четворно, хората така искали, а къде е ДКЕВР? Те са си продали душиците . На тях може да се вярва толкова, сколкото на съдебната система. Разработката би трябвало да носи наименование „От болната на здравата глава”. Авторите са от водната мафия, троянският им кон – министърката на МОСВ.

    Аз съм работил 27 години с В и К и всичките им гимнастики и  подмятания на пениси, с цел да се ловне на тях най-тъпата министърка или да се намери някой, който да бъде „мотимвиран” са ми ясни. Това което става сега е много опасно за софиянци – ще им спукат едно много чувствително отворче от плащане. Проституира се с глобалното ззатопляне и всичко, но не се върши нищо. Вода тече навсякъде по улиците, вода на се заплаща в гетата и тече непрестанно, защото месинговите водомери и кранчета са изчезнати, вода тече от повредените съоръжения на В и К. Няма и кой да следи за това, защото фонда за заплати на водните инспектори го усвояват концесионерите И така – 70% от водата за София я няма. Това е рекорд за книгата на Гинес. Ще плащат не виновните, а жертвите според министърката на МОСВ.

    Освен престъплението на концесионерите, разрушаването на местните водоизточници, те имат и още едно, много голямо – строената някога резервна връзка между двете пречиствателни станции с дебит 5 куб.м./сек. от БКС с пари на софиянци бе изоставена и ограбена. Това престъпление струва на софиянци мнооооооого милиони, а при повреда в долната пречиствателна станция тя не може да се спре, защото не може да се попаде пречистена вода към Гара Искър. Всички си траят за това, най-вече министтърката на МОСВ с интелектуално ниво приматка, но и още една нинистърка, с най-голямото живо тегло, тази на МРРБ. Язък й за данните. Като я гледам започвам да се съмнявам, че при всичките жени имало точно съотношение между теглото на мозъка и общото им тегло. Това министерство също носи вина за лошото водоснабдяване, за източването на яз. Искър, 70% от водата на който се губи, за грабежа на водните мафиоти над абонатите си, за унищожените местни водоизточници, които донесоха толкова беди на селяните около София и натовариха с допълнителна консумация яз. Искър за поливането на градини. Ще се наложи да се строят отново унищожените съоръжения, но тогава коьорав концесионер няма да се намери да отговаря за зулумите, които нанесоха на България.

   Веригата от престъпления на водните мафиоти е много дълга, но пък е ясно кои са техните троянски коне – МРРБ, МОСВ и ДКЕВР. Дали защото там работят тъпи или непочтени, или защото ги „мотивират” да постъпват така, това трябва да прецени ДАНС. Ако така продължава, те ще източат язовира и ще стане страшно. Софиянци минаха през този сценарий през 1991 г. когато мутри източиха язовира за да правят ток и да го продават.

   Спасението е едно – изгонване на концесионерите от България и смяна на тъпите министърки на МРРБ, на МОСВ и на непочтения председател на ДКЕВР. Ако има справедливост първите две трябва да бъдат при изгонването си публично набити с тояги, а председателят – директно в затвора. Бой с гьозтерица, предаван по телевизията, ще му е малко.

   Завършвам с конкретен пример:

   Поради повреда в Плечиствателна станция Панчарево, от нея изтича вода. След подаване на сигнал до МОСВ, течът спира за дни. Явно от мивистерството ги уведомяват. После пречиствателната станция протича отново. Изпращат човек от Плевен за проверка, той не видял трите теча, които съм описал Прилагам им снимки с дати, за да видят, че протоколът на плевенчаниа е поръчков и няма нищо общо с истината, но за това мълчат като гениталии.

   Ще приложа снимки от поразиите на водните мафиоти в постинга си. Ако някой си помисли, че са манипурани, казвам му, че положението е още по-страшно. Те не обхваща разрушената водна станция на Локорско, на Кремиковци, тази с подземната вода на Волуяк.

   Пигам се, като се сбира министерският съвет, не става ли въпрос за тези проблеми? И ако става някога, защо тези министърки са още там, а не са изритани от МС като некадърнички. Тази на опазванаето на средата, не само, че не я опазва, но и причинява вреди с некомпетентността си. Може ли такова безпросветно, неинтелигентно и спекулативно същество да го турнат за министърка на  МОСВ, такова важно мининистерство и толкоз години никой да го не разкара?

   А ето и снимките:




image

 Според плевенския воден специалист този дебит е 12 л./сек.
Според мен е 500 и е живо източване на яз. Искър от концесионерите.




Водопад? Не, това тече от тръбата за Гара Искър, която
работи на магия от корозията по нея.

image


image

Дали в това вирче с източената от яз. Искър вода да се плацикат или при станцията до Кубратово - те си решават. Водният плевенски специалист не е видял това вирче.






Водопроводът за Гара Искър. Някога В и К го мажеха срещу корозия, днес концесионерите вероятно усвояват средствата за това. Затова пък и той се разтече от всякъде, като мома на 17.

image


image

Източва се от концесионерите от яз. Искър, плащат го софиянци. Пример за съсипване на ценен природен ресурс, вода. Поръчковата проверка по заявка на министърката на МОСВ установи:
  Такова нещо нема, всичко е у ред. Има и протокол за това, в който водният специалист не е видял този и още два теча, които съм му ги описал. Дали министърката не му е казала какво да напише? 






Повреден шибър на водочистката на Пречиствателна станция става причина да се източва яз. Искър с по 500 л./сек. Изпратеният специалист от Плевен е написал в рпротокола, че нЕмало такова нещо.

image


image

Едно от многобройните сметища на ромовете от гето "Пречиствателна станиця Панчарево".





Под този контейнер за боклук трябва да има система за обезводняване на съоръжението. Нека някой познае къде е отишло това скъпо и сложно съоръжение. на междинната връзка.

image


image
Тази вода тече от спуканите бетонни резервоави на Пречиствателна
станция, но няма как да се поправят, защото е разрушена мег(ждинната връзка.
Пътят се свлича и поправя за сметка на Общината, не на виновните.





                    Тук трябва да има вентил /шибър/  на 1200 см. резервна връзка.

image


image
Това е шахта на междинния водопровод между Старата и Новата пречиствателна станция. Концесионерите изоставиха тази връзка, което може да предизвика много проблеми. И погребаха под земята много милиони на БКС, които платихме ние. Ето една от ползите ни от концесионерите - капакът на шахтата служи за кофите за боклук.






    Пътят под Пречиствателна станция Панчарево. От нея има теч, който поврежда пътя и Общината с наши следства го поправя. А ние плращаме това и загубите на водата по т. н. общи нужди.

image


image

Това са такъмите на джелезотърсачите. С тях изтеглят от земята тръби...





   Джелезото е отнесено, но и малкото жици в стената не са пощадени. Това е било дежурната станция на персонала.
   Но, идват концесионери. Няма как да се сбират много пари на хората за водата от собственото им водоснабдяване, строено с техен труд и средства, от Общината. И следва концесионерска разработка: Тая вода е лоша, ще Ви вкараме язовирска вода. Трудът и средствата на хората отиват на вятъра. Вкарват им язовирска вода и концесионерите започват рекета с цените. Едно е да ти идва водата от планината, друго е да ти уреди този въпрос концесионер от Англия или пък французин. Яко пащане требе....

image




image   
   
                         Джелезото от изоставената станция е изкопано и от земята.
               





                                     Да е останало нещо метално?

image


image
       
        От тук дежурен водопроводчик е регулирал налягането на водата за Кътина.





Изоставеното по ина на концесионерите водоснабдително съоръжение става обект за разграбване от търсачите на метали за скрап.

image


image

Ремонт по концесионерски - търгът за поправката е спечелен от най-големия мошеник. Комисионни?




  Това е било главната разпределителна шахта за питейната вода на село Кътина.
 
image J


image

         Ограбено съоръжение на водоснабдителнното съоръжение за Кътина.

image

   Вместо да постъпи фекалната вода за пречистване в Пречиствателна станция Кубратово, концесионерите я изичат директно в  р. Искър. Хем нямат разходи за пречистването, хем пари за това от хората сбират.

image
Това е фекалната вода на София, която вместа да се пречиства, се излива в река Искър. Има нещо канто вирче под водопадчето, но водата не била опасна. Папараци са засниимали как в туй вирче се плацикат и си плискат с водица министърките на МОСВ и МРРБ. И аз участвам в тая игра - в сметката ми пише "за пречистване".

image

    - Щяли да скачат цената на водата четворно.
   - Кво ни пука. Общината ни дава в маалата вода безплатно, за хигиенни нужди. 



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12189780
Постинги: 4545
Коментари: 10754
Гласове: 18322
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031