Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.11.2012 12:40 - ОТГОВОР НА КОМЕНТАРИИТЕ В ПРЕДИШНИЯ МИ ПОСТИНГ
Автор: planinitenabulgaria Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1673 Коментари: 1 Гласове:
10

Последна промяна: 13.11.2012 12:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                                                                                                 НА  /span>zaw12929.blog.bg> :

 

                                      Уважаемий Господине,  /Уважаема Госпожо?/,

 

     Схемите за ограбване на хората в съдебните институции са разработени до съвършенство. Преди Десетото съдът бе на разпореждане на тогавашната мафия, Политбюро. Съдиите имаха страх и се стараеха да спазват законите, защото им отнемаха правата, а можеше да има и затвор и конфискация. Днес всичко е упущено, съдът стана придатък на мафията, на организираната престъпност. Схемата на тази престъпност за ограбване имотите на хората под закрилата на председателите на нискоинстанционните съдилища е известна, известни са и адвокатите, които „работят” със съдиите. В момента обстоятелството, че Марковска е работила с адвокат Еленски направо й се вменява като престъпление, известно е защо. Убеден съм, че не знаете схемата на „работа” на съда по времето на Иван Григоров, който от своя контингент касационни съдии назначаваше послушни нему председатели на СРС. Тогава /и сега!/ корупцията започваше от СРС, като схемите са известни не само на работещите със съда, но и на доста хора, които минават през. За притискане на неудобната страна се ползваше Градският съд, от който нищо не зависеше. Там само протакаха делата във времето с цел осъществяване на натиск върху неплатилата страна да кандиса.  Делата, които представляваха интерес се следеяха от председателя на СРС, а по-нататък се съгласуваха с КС на Иван Григоров.

    При съдията Влахов тази схема се срути, макар и той да бе от КС. Срути се под собствената си тежест. И как не. Дело, което може да се реши на едно – две заседания продължава по 10 - 20 години. Как няма да са много делата? Каквато и информационна система да се въведе за делата, за чиито решения е поел ангажимент председателя на СРС, тя ще е огромна и невъзможна за обслужване. В началото системата „Иван Григоров” работеше, защото тези дела като обем бяха по силите на председателите на СРС.

   Дали честните съдии са 90% ? В никакъв случай не! От 22 семестъра в съда и отделно още за катадсжийски и други дела, аз срещнах само една честна съдийка, и дори интелигентна, поради което запомних името й – Геника Михайлова. Всичко друго бе отвратително, а също и адвокатите. По планините съм срещал съдии, търсещи някакво равновесие. Те или са откачени ила са с ненормална сексуална ориентация. Един висш съдия бе помъкнал със себе си доктор, предполагам защо. А съдията –луд та луд. Седи, пуши дебела пура и мисли нещо, но така усилено, че лицето му има цвят на биен гъз. И гледа злобно, разговаряйки на ум вероятно с друг изрод.

   Има система на подбор на съдиите на отговорни постове. Избират тези от тях, които са готови да влезнат в играта, защото по-висшите са корумпирани и следят изявите на стоящите под тях, склонни  към корупция. Честните поставят в графата „тъпи”. Не е възможно честен низкоинстанционен съдия да бъде издигнат на ръководен пост - той ще се окаже чуждо тяло и съдебната мафия ще го отхвърли. Затова го държи на дистанция – да си гледа делата!

    Ще дам пример с няколко дела, да ги нарека знакови. Името знакови идва от финикийските знаци, които определят Решението в името на народа:

 

     Първо дело:

     Цех за производство на амфетамин в с. Опицвет. Полицейска разработка, хващат ги и на първите две инстанции ги осъждат. На третата обаче двамата хубостници представят медицинско, че са наркомани и поради тази причина си били направили цех за дрога за собствена употреба. Дрогата е била един тон, а една дневна доза на наркомана е 10 милиграма и струва 10 лв.

    Въз основа на този документ съдия Тихчева от КС оневинява наркопроизводителите, връща им дрогата, защото те са наркозависими...

    Типичен пример как работи съдебната система. Долните инстанции не посмяли да ги „оправят”, но таквоз знаково дело не е за изпускане. Защото има и още една инстнация , вицепрезидента. При него ще отидат знаците.

 

   Второ дело:

   Педофил разцепва дупенцата на две момченца от Чепинци, има съмнения и за повреждане на вътрешите им органи – смачкана простата и перфорация на правото черво. Оперират ги, зашиват ги, стресът и обидата обаче чогат да доведат до трайни промени в тези деца, до психясването им.  Хващат престъпника, той е с дебело досие в полицията. Казусът се поема от съдийка, която запроституирва с него. Десет години тя не пише митиви към Решението си и то не може да влезе в сила. Така изтича давностният срок и престъпникът е оневинен косвено от съдийката-проститутка. Безспорно върху нея е имало натиск да не пише мотивите или е била „мотивирана” знаково от престъпника да не сторва това. Тя заплаши да пропее, но предполагам, че си получи обещанато, договорено при провал и не проговори. Защити я обаче самият Плевнялиев и дори каза, че ще я предложи за новия състав на ВСС, ако от ВСС я уволнят.

 

Трето дело:

   Съдията освобождава преди да отидат в затвора братята Галеви, защото обективно не съществува възможност те да се укрият или да извършат нови предстъпления. Какви ли „мотиви” са били представени на този съдия? Да го е разследвал някой прокурор?

 

   Четвърто дело:

    Киро Японеца, който е много честен човек според съда има ромбарок във Факултето, но от полицията се съмняват, че търгува с дрога. Влизат от ГДБОП в дома му, дрога не намерили, но пък намерили арсенал от оръжия - 16 пушки и автомати. Заведоха му дело, адвокатът му бе бившият съдия Илиан Василев. Според решението на съдиите се оказа, че пушките били законни и нямало причина да го осъдят за притежаваннето им. Скоро след това Киро Японца направи банка на бул. Левски, пред която малко го гръмнаха.

   Какви ли „мотиви” е представил адвоката на съдията за това решение?  Клиентът му има финикийски знаци, достатъчни да направи банка.

 

    При това статукво в съдебната система, когато тя се оглавява от най-проявилите се в непочтенност съдии, резултатите не могат да са добри. Нещо повече, тази съдебна система ще работи за престъпнотостта, срещу хората, за самата себи си защото е независима. Хнаваха един корумпиран съдия Сантиров, съдът го оправда, не бил поръчвал какво да пише следователя, въпреки, че има СРС, не бил взел парите, а те са били белязани. Съдът днес е бакалница – плащаш – получаващ, не плащаш – не получаваш. А съдиите са едни от най-богатите хора. В каква вила живее Пенгезов, по-голяма от тази на Обама. По едно време го подгониха, но мисля, че след „мотивиране” на определени ключови фигури той бе възстановен като апелативен съдия.

   Съдебната сиистема днес обслужва мафията, от която тя се обогатява. Парите на разбойниците преминават в съдиите срещу свободата им, за това има двадесетина адвоката. Хората не търсят днес добри адвокатои, търсят някой точно от тези 20, да си платят и да им решат делата. Между тези адвокати има един, който прилича на труп, чиято цяла вътрешност е изядена и пълна с червеи, които вече са пробили и кожата му, но въпреки това той се е изправил и говори бавно. Когато го явят по телевизишята е нещо страшно, но той е един от най търсените адвокати от големите престъпници. С дупки по лицето като от едра шарка.

    Завърщвам с лично мнение и няма да продължа с отговори на коментарии по този казус:

    Смятам, че най-корумпираната система в страната е съдебната и че повечето беди на хората след „прехода” дойдоха от нея. Защото заради съдиите страната няма преграда за вирусите в имунната си система и тя се разболя неизлечимо. Това е личното ми мнение, а  блогът е поле за изразяване на лични мнения. Аз самият съм жертва на съдебната система. Не съм юрист, но само след няколко разменени думи веднага познавам с човек ли разговарям или пък със съдия или адвокат.

    Чудя се,при това положение как се намери един човек, който да каже, че 90% от съдиите са честни. Та нали да влезнат в системата трябва да ги вкара някой, да поръчителства за тях, и той трябва да е от горните, дето чуват плача на долните като химнословене. И като влезнат новопредставените в съда и видят, че корумпираните напредват, няма ли да си спомнят мисълта на Карл Маркс: Битието определя съзнанието....

  

 



Гласувай:
10



1. zaw12929 - Голям труд!
13.11.2012 19:15
Трудно за четене- толкова ситен текст!!! Ще се справя
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12282253
Постинги: 4566
Коментари: 10794
Гласове: 18370
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930