Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2011 06:17 - DBS-За глупака Шекспир. За Щастието и Любовта.
Автор: dbs Категория: Лични дневници   
Прочетен: 14787 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 21.09.2011 06:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

ШЕКСПИР е казал: "Винаги се чувствам щастлив. Знаеш ли защо? Защото не чакам нищо от никого. Да чакаш винаги боли. Животът е кратък. Затова обичай живота, бъди щастлив и винаги се усмихвай. Живей за себе си и запомни - преди да говориш - слушай, преди да пишеш - мисли, преди да нараниш - чувствай, преди да мразиш - обичай, преди да се предадеш - опитай!!! Преди да Умреш - ЖИВЕЙ!!!”

 DBS:При пръв прочит написаното по-горе звучи добре, но нека да помислим. Не забравяйте, че светът е препълнен с безумни съвети и просташки остроумия. В  света има остър дефицит на мъдрост и никаква Истина. Какво всъщност казва Шекспир? Всъщност нищо! Преди да залеза Слънцето, то изгрява нали? Преди смъртта винаги има живот. Очевидността на тези прости факти се използва да подкрепи една теза: „Щастлив е този, който не чака нищо от никого” и още нещо: „Живей само за себе си”. И вие ли мислите така?

На мен ми се струва, че всяко дете, очаква похвала, а всеки възрастен - поне блага дума. Голям глупак е този, който го е казал, дори това да е Шекспир. А може и да е лъжец. А може да е написано от Дявола? Та кой друг може да ви посъветва: наранявай, след като си имал чувства; мрази, след като си обичал; предай се, след като си опитал да се спасиш?!

Всъщност излиза, че за да си щастлив, трябва да бъдеш щастлив; да си усмихнат трябва да се усмихнеш; за да живееш, трябва да си жив, за да си умрял, трябва да умреш. Аз мога да продължа още дълго подобен списък от „умности”: за да си сит, трябва да се нахраниш; за да си гладен, трябва дълго да не си ял...

Запомнете от мен. Най страшните лъжи са полуистините! Като правило те съдържат една вярна част и носят като послание една голяма лъжа.

ЗА ЩАСТИЕТО. Щастието е състояние. И това състояния е достижимо. Направете списък от нещата, които харесвате и тези, които не желаете. Постарайте се първите да са наблизо, а вторите далече от вас. У без да се насилвате, блаженна усмивка ще разкраси лицето ви.

ЗА ЛЮБОВТА. Църквата ще ви учи, че Бог е любов. Но аз ви уча, че любовта сама по себе, като абстракция е НИЩО! Само когато обичате е НЕЩО. Само когато обичате и сте обичани от същия човек - това е ВСИЧКО! Това е единствената Истина, която намерих за 51г и която с удоволствие споделям с вас. Предполагам за много хора това „ВСИЧКО” е предостатъчно  да бъдат щастливи. За мен, да. Опитайте и вие. И ако се получи, не си губете времето да ми благодарете, а побързайте да  предадете на други.

Това е от мен, от DBS, а не от Шекспир :)



Тагове:   любов,   истина,


Гласувай:
6



1. findly - Добро утро!
21.09.2011 08:32
Хем съм съгласна с анализа ти, хем нещо ме притеснява.
Подкрепям твоите ИСТИНИ, но съм съгласна и с думите на Шекспир.
Мисля, че за любовта и щастието няма само една истина, тя е различна за всеки човек. Разбира се, това е моето мнение.
Усмихнат ден!
цитирай
2. анонимен - backlink checker backlink services
03.10.2011 12:51
how to increase page rank asp.net seo <a href=http://xrumerservice.org>backlinks</a> relevant backlinks
цитирай
3. анонимен - Nikak ne si prava. . . zashto go pi...
07.12.2011 18:37
Nikak ne si prava ... zashto go piremash taka bukvalno .. gledai po filosofki .. i ne prez edin ygyl ;)
цитирай
4. hedomid - Не можем да кажем кой е прав и кой е ...
06.02.2012 08:42
Не можем да кажем кой е прав и кой е крив . Знаем,че както всички писатели те си имат философски мироглед. Но аз съм съгласна и с по-горе написаното .По отношение на Шекспир. Нои това го има . Хората не са били способни да гледат и да виждат нещата през един поглед,а камо ли чувствата да се изпразяват по някакъв начин . Просто това е тяхна възприемчивост за тяхно време. А сега е друго предтсвата ни за любовта все повече се задълбочи както и са щастието . Щастието е просто настроение ,а не разстояние както се вика . А любовта е едно чувство нищо повече .Не можем да бъдем всеки ден щастливи като имаме и тъжни моменти . Абсурд е и съм чела дори някъде ''колкото плачеш,толкова време сме губили за усмивки '' то живота иначе би бил безразличен ..
цитирай
5. анонимен - Къде си ти и къде е Шекспир?
03.06.2012 00:33
" Какво всъщност казва Шекспир? Всъщност нищо!"
От разсъжденията ти разбирам, че нищо не си разбрал от тези "прости думи"! не знам дали ще има напредък, ако ги прочетеш и 100 пъти! Не че заслужаваш коментарът ми, но не можах да не бъда възмутен от смелите ти погрешни тълкувания, с които си заблудил толкова много хора! Само за да спра това нагло погрешно разпространение ще се опитам да ти обесня по-просто като на .... човек: 1) Когато Шекспир пише да не очакваш нищо от никой това боли, казва истината - когато нямаш големи очаквания от някой няма как да бъдеш разочарован от дадено действие или бездествие! 2) Споменал е и колко важно за всеки е да гледа от положителна страна на нещата - да се обича такъв какъвто е, да обича близките си с техните недостатъци..да бъди щастлив, да се усмихва по-често...да обича живота.
"Та кой друг може да ви посъветва: наранявай, след като си имал чувства; мрази, след като си обичал; предай се, след като си опитал да се спасиш?!"
3)Никъде в текста не пиши мрази след като си обичал!!! Пише преди да мразиш - обичай, т.е преди да изпиташ омраза към някого, почувствай любовта - ако си обичал истински и са те обичали истински ти няма да приемеш омразата в сърцето си! Преди да нараниш някого си спомни болката, когато теб са наранявали и спри навреме! Преди да се откажеш - опитай, което означава никога да не се предаваш, всеки път когато си казваш, че няма да стане нещо, нямаш сили...опитай пак, и пак...докато не стане реалност! Преди да умреш-живей = не означава това, което си мислиш "Преди да залеза Слънцето, то изгрява нали? " Това не е казано като факт, като следствие, а като девиз, който да те стимулира - да живееш не като робот, а да жевее ден за ден, все едно днес е последния ти ден на земята, да живееш пълноценно, ИСТИНСКО, остави диря след себе си.."НЕ УМИРАЙ ДОКАТО ЖЕВЕЕШ"(този мой цитат можеш да е следващия който да анализираш, ама най-добре ще е вкъщи пред един бял лист, не давй гласност, на всичко, което ти е в главата......!
цитирай
6. анонимен - Иво
24.08.2012 15:54
DBS Тръгнах да ти чета анализа, но не можах да стигна и до средата. Бива ли пък, чак толкова да си тесногръд (не обиждам) Това са толкова простички неща, те дори нямат нужда от анализ. Това се усеща с душа и сърце, не се размишлява над тях. Навярно и аз няма да мога да ти го обясня, но мисля си, че колкото и да се мъча няма да успея. То или го имаш или го нямаш. Възможно е и да имаш липса на житейски опит и да не можеш да вникнеш - не знам. Но според мен не бива повече да тълкуваш неща, които са толкова далеч от теб.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: dbs
Категория: Лични дневници
Прочетен: 620808
Постинги: 116
Коментари: 310
Гласове: 361
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930