Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2011 00:59 - ТАЙНАТА СИЛА НА ПРАБЪЛГАРИТЕ - ОРЕНДА
Автор: pandor Категория: Лични дневници   
Прочетен: 34286 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 03.08.2011 20:08


ВСИЧКО, КОЕТО Е, СЪМ… ВСИЧКО, КОЕТО СЪМ, Е … Posted by admin in Факти on 04 25th, 2010 | one comments

 

Най-краткият път

 

Няколко обяснения, какво е Оренда от различни извори:

Оренда е вътрешата сила на душата, която е свързана с по-висш Личен дух.

Оренда означава Водач от Небето, който следи и направлява специалните дела на човека на земята.

Оренда е духовно място, в което войнът изгражда своя боен дух.

Оренда е най-старата българска дума.

Оренда е сила, която ако овладеем, можем с едно докосване на ръката си да убием или съживим друг човек.

Оренда е дума с огромна и мощна вибрация.

Оренда е знанието на прабългарските шамани (Колобри).

Прочетох тези твърдения след като започнах да работя с Оренда символите и да превръщам Оренда в практика, която ме накара да се чувствам като пътешественик и откривател, на стар и забравен свят, свързан с нас Българите. Различни са нещата, които откривах, интересни , респектиращи, удивителни, изморителни, отчайващи, объркващи, вълнуващи …… истински. В този свят, светът на Оренда, животът е магия и аз изпитвам респект към него.

Реших постепенно  да разказвам за Оренда. Понякога с дълги обяснения, друг път с кратки твърдения и ребуси.

В Оренда има два основни принципа.

 - Синхронизиране

 - Концентрирано намерение

Оренда Символите носят посланието, завихрянето, движението на частиците. Те са само способ, ключ за отключването на същинската енергия.

В Оренда има „слово” (вълни, безкрайни вълни), което започва от момента на изричане и продължава вечно да се движи. Преминава през времето и пространството и се превръща в материя.

Оренда не е знание, Оренда е практика изградена върху правила и закони. Оренда е тристепенно отключване. Оренда е свързване на теб с Теб. Оренда е вечно движение.

Това са първите изречения за Оренда към Вас от мен. Преди да продължим, ето Ви тема за размисъл, от следния списък, напълно верен от медицинска гледна точка:

-         Всяко умение, което научвате, създава нова невронна мрежа в мозъка Ви.

-         Всяка нова мисъл създава уникален модел в мозъчната Ви дейност.

-         Всяка промяна в настроението Ви се предава до всяка част на тялото Ви от “молекули вестители”, които променят химическата активност на всяка клетка.

-         Всеки път, когато се упражнявате, Вие променяте скелета и мускулите си.

-         Всеки залък храна променя метаболизма Ви.

-         Сексуалната Ви активност, променя хормоналния Ви баланс.

-         Стресът отслабва имунната Ви система.

-         Гените Ви се настройват според Вашите мисли и емоции и по все още необяснени начини, могат да се включват и изключват според желанията Ви.

-         Имунната Ви система се засилва в зависимост от любовта, която изживявате.

-         Мъка, загуба и самота, увеличават риска от болести и съкращават продължителността на живота Ви.

Замислете се, всичко е в движение. Няма нищо фиксирано. Разбирането, осъзнаването, моделите ни, тялото, духът, душата, всичко, абсолютно всичко се променя и развива. Единствено липсата на движение и промяна е неестествена.

  ОРЕНДА by OFG on Monday, January 24, 2011 at 8:36am

Оренда е думата, от която ние, съвремените българи, можем да черпим невероятна по сила енергия. Тя олицетворява магическите сили на нашите нашите деди, които се предават по наследство през вековете, откакто има българи.

Днес хората са по-застрашени от всякога от загубата на жизнена енергия. Няма човек, който да не изпитва нужда от знания и техники за енергийно стимулиране

Ние българите носим в кръвта си мощни енергии, но не ги познаваме. За науката вече е доказана истина, че вибрациите на музикалните тонове и на звуците в отделните думи притежават различни по сила и вид енергийни заряди. Така за българите има една дума, която директно ни зарежда с

предаваната по наследство положителна енергия - Оренда 

Оренда се е наричала магическата сила, поддържала една духовна територия (саракт), върху която се съхранявал и развивал българският дух. Прабългарските воини чрез специални практики култивирали тази божествена сила. Воините ветерани, жреците на Тангра и особено канът се смятали за въплъщение на тази сила и знаели тайните за нейното управление. Българите вярвали, че орендата се прехвърля от един човек на друг. Оттук произлиза и ритуалът с чашата от човешки череп. Считало се, че когато победителят пие от тази чаша, той поема орендата на победения враг.

Древните българи вярвали, че притежават най-мощната и истинска вътрешна сила. Чрез нея Тангра ги отличил от останалите племена и ги предопределил да побеждават и да изпълнят специалната мисия, с която ги е натоварил. Бойното умение на прабългарите също било дарено от Тангра заедно с магическата сила Оренда.

Духовната сила на прабългарите, въпреки че изглежда сходна с някои източни идеи, е много по-различна от тях. Орендата на прабългарите е безспорно по-мощна, по-реална и прагматична, присъства осезаемо в живота на народа и в бойната практика на воините. Тази сила и знанието за нея достигат до нас като се предават от поколение на поколение.

"Българите са от религията на магите", пише арабският хронист от Х век Ал Масуди. Жреците на върховния бог Тангра (на древнобългарски колобри) извършвали жертвоприношения, гадаели по различни начини и владеели лечителското изкуство. Жреците-лечители шепнели специални тайни думи около запален огън, после удряли звънец и тъпани, изпадали в транс и произнасяли заклинания за пропъждане на злите духове.

Древните българи почитали неодушевени предмети и вярвали в магическата им сила

Те вярвали, че цялата Вселена е изпълнена с една особена, свръхестествена сила, която не представлява винаги едно точно определено божество. Тя се крие по някакъв начин във всички предмети. Тази сила, за която, смятали, че обитава главата и кръвта, може да преминава от човек в друг човек или от човек в предмет и обратно, според поверието за т.нар. оренда.

 

Поверието за оренда (или мана) е аналогично с основното понятие на древнокитайската философия за вътрешната енергия "Ци", така също и с понятието "Ки" при японците. При индусите то се нарича "Прана". Това съвпадение е доказателство за езотерични култове и познания с общ корен и идващи от най-дълбока древност. Ритуалът с черепите-чаши е познат също и в Тибетския езотеричен будизъм, както и в религията „Бон”.

Днес трябва да използваме по съвременни и цивилизовани начини силата на родовия си дух, която ще ни помогне да се преборим със стреса и болестите на епохата си. Достатъчно е да вярваме в мощта на нашата уникална енергия и

да вибрираме думата Оренда

с положителни мисли всеки ден. Просто сутрин или в по-важните моменти от деня заедно с молитвата към Бог можем да произнасяме отчетливо звуците на магическта прабългарска сила. С упорита практика всеки ще усети как за него самия е най-подходящо да произнася думата Оренда, за да се изпълни с енергия за успех и съзидание. Така ще се зареждаме с вибрациите, които са давали сила и на древните ни предшественици на бойното поле или в живота. Колкото по-чисто и по-ясно вибрираме думата Оренда, толкова по-силна ще бъде българската енергия, която ще се влива в нас.

СИМВОЛИ  "ОРЕНДА" www.orenda.bg/OrendaBackground.php


Тагове:   България,   Оренда,   символи,


Гласувай:
7


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - orenda
01.11.2012 19:03
tova, koeto prochetoh tuk mnogo me zaintriguva. i tova ne e sluchaino za men, tui kato v men teche kapanska kruv, a te sa naslednici na prabulgarite. imam chuvstvoto , che tova mi e mnogo poznato , sjkash nesto mn. dalechno kato ekot dostiga do men.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pandor
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1029679
Постинги: 329
Коментари: 149
Гласове: 281
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031