Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2019 12:36 - НАЙ-КРАСИВИТЕ МОМА И ЕРГЕН НА АМЕРИКА ОТ 2017 г. ОСТАВАТ ОТНОВО НА ВРЪХА
Автор: planinitenabulgaria Категория: Изкуство   
Прочетен: 303 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 06.08.2019 23:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

    Обиичам да посещавам конкурсите по красота в Америка и имах рядкото щастие да бъда на един много знаков такъв конкурс - отличените на него със званието Най-красива мома на Америка и Най- красив ерген на Америка остават до днес първи в класацията. Ще поместя напризираните тогава мома и ерген, ще кажа и как експлозивно се разви кариерата им след спечелването на това високо звание.Те сега и двамата са милионери.

    Първо две снимки  на момата:

imageimage

Момичето бе сравнено по грацилност с тази птица. Но докатко птичето стърчи на един крак, момичето игра балет.image
   Ето го и красавецът, по когото се бяха размечтали всички американски момичета:

imageimage


Символът, който си бе избало момчето за реклама на изявата му.

image   Това бе последното участие на красавците в този конкурс, след което те бяха пренасочени в други - момата в конкурса "Китоловка", а ерегенът в конкурса "Морски слон". Там продължи много бляскавата им кариера и днес са едни от звездите на Америка. Още няма по-красиви от тях и те си остават почетни победители на конкурса.


Гласувай:
3
01. bdenkov - 12 бденков
11.08.2019 21:36
Аз съм пряк свидетел.Помня социализма от 1954 година, защото съм 1948 година роден. Помня събитията в Унгария през 1956 година , в Чехословакия през1968. Помня гоненията срещу "народния враг", помня купонната система през 1957 и 1960 години. Помня забраната да се слуша и танцува "упадъчна западна музика" , помня задължителните манифестации, безплатния труд в селското стопанство и по язовири, помня съботници и Ленински дни, петилетки и политически учебни години. Помня Корекомите и помня дефицита по "народните магазини". Помня как дечицата от началното училище бяха изведени и строени по бели блузки да чакат кортежа на другаря Т. Живков а времето беше студено! Бяха ги изкарали в 09 часа , а бронираните коли профучаха чак в 14 часа покрай махаштите с цветя и знаменца премръзнали деца! Помня как ме лишиха от заплата, задето не изпълних заповедта на партийния секретар да си обръсна брадичката! Помня как Директорите изнасяха от завода радиокасетофони, а дежурния постови милиционер се обръщаше гърбом уж да се секне. Помня сблъсъка на работниците с милицията, защото държаха вратите на портала заключени и никой нямаше право да си тръгне, докато не мине делегацията. А другаря Димитър Станишев е бил на лов в Еленския балкан и после е трябвало да се изкъпе в резиденцията в Арбанаси и тогава ще дойде, А часът вече беше 19 ( работното време свършваше в 17) и жените се тревожеха, че няма кой да прибере децата от градините. А, бе....... можем да си спомняме за "благините" на онова време часове!!!Лошото е, че родените след 1990 година не знаят и потомците на оная социалистическа номенклатура искат да им втълпят, че сме живели в рая на земята.
цитирай
2. bdenkov - 15 бденков
11.08.2019 21:37
Цени в ресторанти и заплати през 1933г. в Царство България


http://www.nts-yambol/?p=1094

Първият християнин, приет в рая е разбойник, а първият християнин отишъл в ада е апостол на Иисуса. Как са станали и двете събития е големият урок за нас!

Затова обичайте ближния си като себе си и винаги имайте кураж и упование в Бог, защото никой не може и не бива да бъде зачеркнат до последния му дъх.

Лимасолски Митрополит Афанасий Николау


цитирай
3. bdenkov - 17
11.08.2019 21:40
Робският труд при комунизма – гордостта на „народната власт”
Хем плащаш данък, хем работиш 45 дни ангария, а после ти обясняват, че всичко било безплатно!?

https://www.faktor/bg/articles/politika/na-vseki-kilometar/robskiyat-trud-pri-komunizma-gordostta-na-narodnata-vlast

Биляна Амбарева

Какво построи "народната власт" по соца? "Хиляди заводи", пътища, болници... Започвам с вестник Работническо дело от 1974 г., в който се отбелязва първата копка на строежа на магистрала Хемус. За 15 години при тая "цъфтяща" икономика, кога "всичко си имахме" другаря Живков не успя да построи една магистрала, що така?
Кой е строил в България?

Ето ви малко данни, с които "другарите" все още се гордеят. Експозиция посветена на бригадирското движение в Историческия музей в Димитровград. Цитирам:
"На 5 август 1946 г. 2075 бригадири започват прокопаването на първокласен шосеен път през Хаинбоазкия проход. За периода 1946-1950 г. стотици хиляди млади хора участват в изграждането на едни от най-големите обекти в нашата страна. Изграждането на ж.п.линиите Перник-Волуяк, Ловеч-Троян, Самуил-Силистра, на язовирите „Копринка” и „Росица”, електрификацията на страната и др. На строителните площадка на Химическия комбинат, на Циментовия завод и на първите жилищни блокове в града, при прокарването на първите улици, при изграждане дигата на р. Марица, своят безвъзмезден труд дават над 45 000 младежи от цялата страна. Благодарение на бригадирското движение е изградена териториалната инфраструктурата на страната – построени са важни шосейни и железопътни линии, язовири, електроцентрали, далекопроводи, промишлени предприятия, обществени сгради, извършени са множество залесителни мероприятия и др. Голяма част от тези обекти се ползват и днес."

45 години ни наливаха в главите как работниците се борили с капиталистите за по-големи надници, как са създадени профсъюзите и за борбата срещу детския труд. Четяхме Вапцаров и как се строи завод:

"Децата ни мрат
в задушната смрад
със жад
цитирай
4. bdenkov - 18
11.08.2019 21:43
Децата ни мрат
в задушната смрад
със жадни за слънце очи.
А ние? – Бездушно
превиваме врат
и мълчиме,
позорно мълчим.
Прокарахме мрежи
и в тях укротена тече,
да, нашата кръв
преминава.
Със нокти дълбахме скалите.
В гранита тунели пробихме.
Опасахме с релси земята...."

Така, така, ама

при "народната власт" сме строили заводи без да ни плащат

Всичко е построено с безплатен робски труд, който наричаха "доброволен". 45-те хиляди младежи построили Хаинбоаз са работили безплатно, спали са в бараки и палатки, върху сламени дюшеци и
без течаща вода и баня. Нещо като в плантациите в южните щати на САЩ, но при минусови температури през късната есен.
В социалистическа България всичко построено от комунистите е плод не на държавата и развитата икономика, а на принудителен, безплатен труд! Гордостта на соца Циментовият и Химическият заводи са строени от бригадири! Една соц. лелка ми възрази, че "сме си строили за нас". Сериозно ли? Ами като сме си го строили, защо сме плащали данъци?
В нормалните пазарни икономики, хората плащат данъци и държавата строи. При соца хем плащаш данък, хем работиш 45 дни ангария, хем после ти обясняват, че всичко било безплатно!? Най-обичах да слушам как капиталистите са експлоатирали детския труд, докато бачках на 16 години 45 дни в консервния комбинат в Стамболийски. Доброволно! Щото ако не отидеш "доброволно" в гимназията ти влиза в характеристиката. Ако си студент и не носиш удостоверение за участие в бригада не можеш да запишеш следващ семестър. Четох едно изказване във Фейсбук на Михаил Миков от БСП по повод годишнината от създаването на първата национална бригада - 5 август 1946 г : "Организираното бригадирско движение е доказало колко градивни могат да бъдат левите сили. Инфраструктурни обекти, ж.п. линии, язовири, заводи... цял град – това ражда трудът на този младежки и патриотичен устрем, променил облика на Родината. България от седемдесетте години на миналия век е продукт на усилията и приноса на всички българи в и
цитирай
5. bdenkov - 19
11.08.2019 21:44
България от седемдесетте години на миналия век е продукт на усилията и приноса на всички българи в изграждането й." Човекът си го признава в прав текст! НЕ държавата, НЕ губещата "планова" икономика, НЕ помощта на Съветския Съюз, а безплатният ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН труд на хиляди български младежи! Докато те работиха без да им се плаща,


други се гордеят с построено и приписват заслугата на партията

и държавата. А "ентусиазма" на другаря Миков го имаше само във вестниците и в докладите на партийните събрания - всъщност всички псувахме. В заключението на своята реч другарят Миков казва:
"Единство в името на обща справедлива кауза, ентусиазъм и солидарност в интерес на цялото общество. Ние трябва да променим тази страна и да възстановим връзките между хората и между народа и държавата". Ами възстановете ги, другарю Миков! Вместо да водите привържениците си на Бузлуджа на бира с кебапчета, съберете се под лозунга "Строим за Родината" и вървете да копаете на магистралата да дадете пример. После Ви чакат АЕЦ Белене, Южен Поток... Хайде, всички до един! Всичко в името на човека, всичко за благото на човека!

Вярно с действителността. Да превърнат българите в роби го можеха само те – комунистите. И да говорят днес простотии за "онова време", за Правешкия тъпанар, пак могат само те. В това отношение са уникални.Аз смятам за природно тъпи вскички хора, които вярват на комунисти.

Но иначе комунягите направиха хората каторжници и колхозници. Да не се окаже, че комунистическата власт е тормозила народа повече от османската. Защото само те национализираха, конфискуваха, изселваха и освен бригадирското движени, строителни войски с войници трудоваци са също толкова роби. Имаше и система от концлагери наречени ТВО, за смазване на част от обществото, несъгласни и непокорни, с различна гледна точка, някой казали виц или гледали чужда музика.

Статията е подписана и написаното в нея е самата истина. Но освен безплатния бригадирски труд имаше и други безплатни дейности. Например
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 7170968
Постинги: 3086
Коментари: 8207
Гласове: 15148
Архив
Календар
«  Април, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930