Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2019 08:41 - ДАОИСТКИ МАЙСТОР ОБЯСНЯВА РАЗЛИКАТА МЕЖДУ РЕЛИГИЯТА И ИНДИВИДУАЛНОТО ДУХОВНО КУЛТИВИРАНЕ
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 698 Коментари: 5 Гласове:
1

Последна промяна: 15.09.2019 08:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  ДАОИСТКИ МАЙСТОР ОБЯСНЯВА РАЗЛИКАТА МЕЖДУ РЕЛИГИЯТА И ИНДИВИДУАЛНОТО ДУХОВНО КУЛТИВИРАНЕ

3 септември 2019 г. image
    https://www.wakingtimes.com/2019/09/03/taoist-master-explains-the-difference-between-religion-and-individual-spiritual-cultivation/?fbclid=IwAR3AMpz0Q99x4i8s5Xvqr6TckdgMvGnsnfCsxDC1mP9NY3EH_dyqWweGXto

Дилън Чарлз , редактор на
Waking Times

„Съвременният свят се нуждае от истински духовни напътствия и развитие.“ ~ Даоисткият Учител Хуа Чинг Ни

Духовната война е върху нас и индивидът е предизвикан да поддържа целостта в море от алчност, егоизъм, терор и страх. Без ясен път към духовна еволюция, толкова много от нас се носят и се губят от пристрастяване, отчаяние и самоунищожение.

 

 

Когато в миналото обикновените религии може да са послужили да предложат пътя към духовното пробуждане въз основа на преживяванията на техните древни мъдреци, днес най-доброто, което изглежда им предлага, е общата подкрепа. Все пак твърде често съвременните религии са затънали в алчност, скандал, педофилия и откровен тероризъм. Религиите не успяват да осигурят помощта, на която човек трябва духовно да процъфтява в този безумен свят.

В четене от книгата 8000 години мъдрост , даоисткият Учител Хуа-Чинг Ни говори за състоянието на религиите днес:

„Духът трудно може да бъде открит в шумни, претъпкани църкви и храмове. Дори там, където са утвърдени ученията на миналите мъдреци, те са развалени от безчувствената тенденция на времето.

 

Духът на световните религии умря отдавна и остави повечето храмове и църкви просто празни черупки.

 

Тези места продължават като повърхностни социални условности и могат да снабдят своите поклонници само с плитки занимания, психологически игри на игра на сенки и хипноза, всички от които нямат абсолютно нищо общо с духовната реалност.

 

Това е вярата на днешния свят и повечето от техните постижения не са истинският отговор. ”~ Даоисткият Учител Хуа Чинг Ни

Какво тогава е духовната реалност? И как изглежда в свят, управляван от страх, разсеян от материализма и поддържан в конфликт от егоизма? Това наистина е съвсем ясно, казва Учителят Ни, който го нарича като " обикновена, проста истина на вашия живот ", която се разбира най-добре като дълбоко важната концепция за вътрешния мир .

„Първата духовна цел на даоизма е възстановяване и реализиране на собственото добре балансирано същество, а след това и духовната еволюция.

 

 

Най-високата цел на живота е да се съчетае с духовната енергия на Вселената. Има един начин да се премахнат всички чудеса, недоумение и объркване и това е да има вътрешен мир.

 

Основният метод или принцип за личностно самоусъвършенстване е да се поддържа мир в себе си и да се поддържа нормалност в нечия среда; по този начин можете да живеете с духовната енергия и духовната енергия живее вътре във вас. ”~ Даоисткият Учител Хуа Чинг Ни

Сравнявайки ученията на обикновените религии с истинското лично духовно самоусъвършенстване, Учителят Ни отбелязва, че неразвитите човешки същества следват и се отдават на системи на вярвания , божества и духовни фигури. За разлика от тях, хората, търсещи истинска духовна еволюция, разбират тези системи за това, което са: илюзии и капани.

„Хората грешат религиозния емоционализъм и хипнозата за духовна реалност.

 

Често в историята религиозната емоция е възвишена като самата истина. Това породи всякакви религиозни предразсъдъци и преследвания. Религиозните мафиоти са извършили премеждията, причинени от горещокръвните в силния образ на духовен суверен. Това няма и най-малката връзка с духовната реалност. Това е проява на нечистата, тежка, кървава енергия на неразвити човешки същества, преди да са завършили духовната си еволюция.

 

Много хора се заблуждават от собственото си невежество или от това на другите. И в своето невежество заблуждават и другите. Хората като този нямат надежда да достигнат духовното царство. Те няма да имат шанс да се докоснат до истинския духовен живот. И така, преди да се ангажирате с която и да е религия, трябва да развиете умствената способност да различавате какво е религиозна емоция и каква е духовната истина. Единият е правилният път за следване, а другият е само психологически провал и капан. Това е много важно за търсещия истината по духовния път. ”~ Даоисткият Учител Хуа Чинг Ни

Генерирането на този тип духовен емоционализъм се превърна в печеливша форма на изкуството. Обърнете внимание на костюмите, носени от католическите кардинали, и почитта към папата в неговата символична шапка „Митра“ . Ислямските фундаменталисти и ISIS правят същото, когато изпитват страх и ужас, като парадират пленници пред религиозни войници, облечени във всички черни одежди с прикрити лица, въоръжени с пушки и саби. Използването на символичните изображения като инструменти за господство и контрол, както подчертава Учителят Ни, няма абсолютно нищо общо с истинската духовна реалност.

Как би изглеждал светът, ако хората първо поставят собственото си духовно развитие пред желанието си да променят света в съответствие със своите вярвания за духовност и чувства религиозен емоционализъм? Какво става, ако на хората се предложи план за истинско духовно самоусъвършенстване, път, който доведе до действителен вътрешен мир?

„Самият духовен процес е процес на еволюцията на човешкия дух.“ ~ Даоисткият Учител Хуа Чинг Ни

за автора

Дилън Чарлз  е редактор на Waking Times и съ-домакин на  Редизайн на реалността , посветени на идеи за лична трансформация, обществено пробуждане и планетарно обновление. Личното му пътуване е дълбоко вдъхновено от шаманските растителни лекарства и изкуствата на Кунг Фу, Чи Гонг и Йога. След седем години живот в Коста Рика, той сега живее в планините Син хребет, където практикува бразилското джиу джицу и обича да прекарва време със семейството си. Той е написал стотици статии, достигайки и вдъхновявайки милиони хора по целия свят.

Тази статия ( Даоисткият майстор обяснява разликата между религията и индивидуалното духовно култивиране )  първоначално е създадена и публикувана от  Waking Times  и е публикувана тук под  лиценз Creative Commons  с приписване на  Дилън Чарлз  и  WakingTimes.com . Възможно е тя да бъде препубликувана свободно с подходящо приписване, биография на автора и това изявление за авторски права.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. krumbelosvet - Какво
15.09.2019 08:59
Какво освен ПРЕТЕНЦИЯ за НОВА РЕЛИГИЯ, са идеите на тоя "учител". Какво РЕАЛНО на учи той, освен че масовите религии са УМРЕЛИ.?
цитирай
2. zahariada - Да
15.09.2019 11:52
„Самият духовен процес е процес на еволюцията на човешкия дух.“ ~ Даоисткият Учител Хуа Чинг Ни
Благодаря!

цитирай
3. krumbelosvet - Не може да не знае "учителят"
15.09.2019 15:12
Не може да не знае "учителят", че за да се прояви духовното у човека, трябва да е достигнат определен ПРАГ на производителност на труда, която да изпреварва размножението. Тоест, да е задоволен определен МИНИМУМ материални потребности, и то не за единици, а масово. Освен другото, за такава производителност е нужен МИР (може и "малки войни", които почти не засягат трудовите маси) за достатъчно дълъг период.
И понеже бялата раса, която е предимно ХРИСТИЯНСКА, е най-напред в постигането на тия условия, проповедите на "учителя" ОБЕКТИВНО са насочени срещу белия човек, който "случайно" е основен съперник на жълтия...
цитирай
4. zahariada - Да
15.09.2019 16:29
"Духът на световните религии умря отдавна и остави повечето храмове и църкви просто празни черупки."
Това е самата истина.
цитирай
5. krumbelosvet - Тия "празни черупки"
15.09.2019 19:11
Тия "празни черупки" са НАШЕТО минало. Християнството е оформило една ЧОВЕКОЛЮБИВА философия, навлязла дълбоко в морала и бита ВЪПРЕКИ спорадичните войни. То е ГРЪБНАКЪТ на нашите общества, независимо от църкви и попове. Но църквите и поповете са не по-малко важни за белите народи, отколкото "ненужната" английската кралица и порочно заченатата англиканска църква за англичаните.
Защо Китай не разруши Китайската стена, например?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39740752
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031