Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.11.2019 18:34 - Галерията
Автор: laval Категория: История   
Прочетен: 2723 Коментари: 2 Гласове:
15

Последна промяна: 12.11.2019 20:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Галерията Виктор Емануил ІІ (на италиански: Galleria Vittorio Emanuele II) е престижен търговски пасаж в центъра на Милано, може би най-известния в света. Тя е прототип на съвременните търговски центрове. Смятат галерията за най-стария мол в света. Строителството продължило от 1867 до 1878. Архитектурата е изцяло в неоренесансов стил. Била тържествено открита от Крал Виктор Емануил ІІ на 1 януари 1878 и била кръстена на него. Главният вход се намира на Площад Дуомо (Piazza del Duomo). Състои се от две търговски улички, разположени на кръст, покрити със стъклен покрив с купол в средата. Има общо четири входа и изхода, единият от които води към прочутата Опера Ла Скала (Teatro alla Scala). В галерията са намерили място луксозни бутици като Prada, Gucci, Versace, Louis Vuitton, ресторант, кафене, книжарница, антикварен магазин. Посещават я всички туристи, защото тя е един от символите на Милано. Галерията често е домакин на камерни концерти и изложби. Точно в центъра на галерията има мозайка, изобразяваща бик. Съществува ритуал да се завъртите три пъти с пета върху фигурата на бика за щастие.

image

image

image

image

image

image






Гласувай:
15


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. leonleonovpom2 - Здравей, приятелю!
10.11.2019 12:45
Бикът е символът на Торино Има го в катедралата на същия площад Направи ми впечатление ,че в нея също се въртят предимно млади жени!? - Изобразени са също символите на Рим ,Милано и ако не се лъжа- Флоренция-четирите главни града на Италия в Ренесанса. Торино е и първа столица на Италия! Учудих се и попитах, защо го правят, защо друтите три фигури не ги закачат?
Правели го жени, имащи проблеми със забременяването и млади момичета, за да имат потомство! Там тази деликатна част на бика беше хлътнала ! Управата не им пречела, проявявала разбиране, предвид благородната цел! Но на определено време спирала достъпа, за да ремонтират мозайката! За времето през което бях, поне 15 момичета и жени се завъртяха на висок ток!
Да, щастие е , да имаш бебе!

Хубав ден!
цитирай
2. shtaparov - Страхотен комплекс е- спор няма!
13.11.2019 02:20
Страхотен комплекс е- спор няма!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: laval
Категория: История
Прочетен: 4102085
Постинги: 1370
Коментари: 2757
Гласове: 21967