Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2014 21:01 - Шамбала и Агарта
Автор: budha2 Категория: История   
Прочетен: 7487 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.10.2014 17:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image    Будистка версия на Шамб-хАла, селцето където в края на кали-юга ще се роди Калки- аватар на Вишну, който ще действа като Шива-Разрушителят, тъй като Шива ще бъде унищожен от съпругата си Кали.
В средата се вижда върхът Меру, на който стои в транс Шива. 
                     image                                Рила, Свещена планина, врата ли е към Агарта!                                                                РИЛСКИЯ ВРЪХ КАБУЛ                                                        Беинса Дуно, приживе  твърдеше, че в Хималаите и в Алпите има школи на невидимото познание. В България обаче се намирала най първата.                                           Планинските места са пълни с енергии и носят благословение. По високите места има повече електричество, а в ниските – по­вече магнетизъм. Изобщо в планините е събран колосален запас от електромагнитни енергии. За мисълта са нужни планински места.
Енергиите от планините слизат долу в полето, за да го на­пра­вят плодородно. В бъдеще планините ще се снишат, а полетата ще се издигнат на планини.
14, с. 208
България е избрана, понеже има много планини, а без тях не мо­­же. На Земята има центрове, които са врата на живота, и водата, ко­ято минава през тях, е вече свещена и има голямо въздействие. Те­зи врати се пазят. Вода с голямо действие, с изобилен живот има в непристъпните, свещени места на планините, пазени от посветени.
14, с. 211
Дето се говори, че на Олимп обитавали боговете, това не е би­ло сегашната планина Олимп, а Рилският масив. Той е бил го­ле­ми­ят Олимп, който после спаднал. А сегашният Олимп после се е офор­мил. В бъдеще ще има филми, в които ще представят как се е съз­дала земята и ще копират от реалния филм, който се е запазил – Ака­шевите записи. Съществата са запазили всички тези процеси на миналото във вид на филм. И в бъдеще хората ще ги виждат. За­помнете, има връзка между Хималаите и Рила.
13, с. 22
Мусала е главата, Рупите са черният дроб, а Седемте рилски езе­ра съответстват на сърцето. Като гледам тези канари, чета как са живели хората в ми­на­ли­те епохи. Какви адепти са минавали през тези места! Този масив между Олимп, Шар и Рила е бил голям. Той е бил над десет хиляди метра висок. Целият този масив е бил Олимп – мяс­то на боговете. Мусала е бил връх с височина 7–8 хиляди метра. Му­сала е място, дето няма никакви утайки. Значи не е бил под морето ни­кога. Едно време тук на Балканите е имало тропически климат. Рило-Родопският масив е бил център на разумните сили, които са работили. Той е бил опорна точка за тяхната строителна дейност. Тук е имало ложа на Всемирното Бяло Братство от най-дълбока древност.При няколко големи планетарни катаклизми, само Рила не е потъвала, докато Стара планина, Родопите и Пирин са попадали няколко пъти под водата. И затова може да се каже, че носът на земята е Рила планина, въпреки че сега не е най-високата планина.                                                           Някои писатели твърдят, че Шамбала и Агарта са физически места, градове намиращи се под земята с къщи, дворци и милиони обитатели. Други твърдят, че са места само за посветени, съществуващи в друго ниво на реалността, което очевидно граничи с нашия физически свят. По отношение на тяхното точно местоположение Дейвид Чилдрес предлага кратко обобщение на многото възможни локации:
„Шамбала понякога е представяна че се намира северно от Ласа, вероятно в пустинята Гоби, а друг път някъде в Монголия или пък в северен Тибет в платата Чангтанг.
Агарта пък се намира южно от Ласа близо до манастира Шигатце или дори в североизточен Непал под връх Канченджунга. Понякога е споменавано, че се намира в Шри Ланка. И двете дестинации са представени, че се намират вътре в кухата земя.“
В допълнение към цялата тази неяснота са и често правените твърдения, че двата центъра си противостоят един на друг като Агарта следва пътят на дясната ръка на добротата и светлината, докато Шамбала следва пътят на лявата ръка на злото и тъмнината (противопоставяне често изразявано като духовност срещу материализъм).    Има и известен брой слухове засягащи практикуващи черна магия, които действат в Тибет и сами се наричат Шамбала.                                                                                                                                     Теодор Илион е германец, който прекарва 30-те години на 20 в. пътувайки из Тибет В книгата си „Тъмнина над Тибет“ (1937 г.) твърди, че е успял да се домогне до подземен град населен с монаси, които той по-късно разбрал че са „черни йоги“, които планират да контролират света чрез телепатия и астрална проекция.
Когато разбрал че храната, която му била дадена съдържала човешка плът, той решил да избяга оттам колкото се може по-бързо като няколко монаси го преследвали. След няколко седмици в бягство той успял да се измъкне от Тибет и се върнал на запад с тази меко казано странна и плашеща история.
Освен всичко друго има и доста постоянни твърдения, че нацисткия интерес към Тибет (който сам по себе си е документиран исторически факт), е бил фактически вдъхновен от желанието да се влезе в контакт с черните адепти от Шамбала и/илиАгарта, като се спечели тяхната подкрепа в завладяването на света.                                     Схизмата между Шамбала и Агарта е описана от Рене Генон, който в своята творба „Le Roi du Monde“ („Кралят на Света“) описва как древната цивилизация от пустинята Гоби била унищожена от естествен катаклизъм а някои нейни представители се оттеглили в пещерите под Хималаите и изградили отново тяхната цивилизация.
След това следвала информация за две групи:
Агарти, които следвали пътят на духовността
Шамбалисти, които следвали пътя на насилието и материализма
Генон твърдял (както и Илион няколко години по-късно), че обитателите на подземния свят искали да влияят върху живота и действията на хората на повърхността чрез различни окултни практики, включително телепатична хипноза и послания чрез медиуми.
Чилдрес намира за много интересен факта, че Хитлер праща експедиции до Тибет в края на 30-те, скоро след издаването на книгата на Илион „Тъмнина над Тибет“ и счита че нейната истинска цел е била да се установи контакт с окултните групи.                                                     Ламите в Монголия разказват, че когато техните цивилизации намиращи се в Атлантическия и Тихия океан били унищожени от естествени катаклизми, някои от техните обитатели оцелели в предварително подготвени подземни убежища, осветени с изкуствена светлина. Андрю Томас изказва предположение, че келтската легенда „Лордовете от кухите хълмове“ е местен спомен за оцелелите от унищожението на атлантическия континент.
В Индия легендите разказват за раса същества наречени наги. Змиеподобни и екстремно интелигентни, нагите живеели в огромни пещери осветени от скъпоценни камъни.
Въпреки че били влечугоподобни, нагите имали човешки лица и били невероятно красиви. Те можели да летят и сключвали бракове с кралете и кралиците от света на повърхността, въпреки че се стараят да избягват досега с почти всички „наземни“ обитатели, с изключение на много духовно напредналите. Тяхната столица се нарича Богавати и за нея се твърди, че е покрита с рубини, изумруди и диаманти. Томас пише, че много индуси и тибетци са влизали в пещерите на нагите, които се простират стотици мили вътре в планините.                        Приема се, че хиперборейците някога са дошли от системата Алдебаран на съзвездието Телец; те били високи около 4 метра, светли, руси и със сини очи. Не познават войната и са вегетарианци. Според текстовете на „Туле“ хипоерборейците са били технически силно развита цивилизация и са пилотирали „врил-я“ — летящи тела, които днес наричаме НЛО. Благодарение на две противоположни ротиращи магнитни полета тези летящи дискове са можели да левитират и да правят маневри с необикновено висока скорост: същите феномени, които днес се наблюдават при т.нар. НЛО. Използвали енергията „врил“ като енергиен потенциал (движеща сила, vril = етер, од прана, ци, космическа енергия, оргон… но и от акадски viril = „като висшето божество“, богоподобен), т.е. извличали (безплатна) енергия от магнитното поле на Земята, както например тахионните конвертори на капитан Ханс Колер или разработения от Оливър Крейн „пространствено — квантов — мотор“.
Когато ХИПЕРБОРЕА започнала да потъва, хиперборейците  са прокопали големи тунели с мощните си машини и  са се заселили някъде под района на Тракия или Кападокия.                                                           Въпреки че е включено в много популярни книги от източния мистицизъм, името „Агарта“ е непознато в азиатската митология.
Фактически една от многото вариации на името „Асгард“ била използвана за първи път от френския автор Ърнест Ренан през 70-те години на 19 в. Въпреки че очевидно е бил повлиян от нордическата митология, Ренан поставил локацията на Асгард в Централна Азия, а пък друг французин Луи Жаколио (1837-1890 г.) е писал по същото време за град с име „Асгарта“.
Жаколио пише няколко книги за връзката между индийската митология и християнството. Била му разказана легендата за Асгарта от група местни брамини, които му позволили да се запознае с различни свещени текстове като „Книга на историческия зодиак“. Според Жаколио, Асгарта била праисторическия „Град на Слънцето“, дом на Брахматма, видимата манифестация на Бога на Земята. Асгарта съществувала в Индия през 13 300 г. пр. н.е., където живеел Брахматма в огромен дворец. Той бил невидим и се появял пред своите подчинени само веднъж годишно. Интересно е да се отбележи, че Жаколио казва, че тази високо развита култура е съществувала далеч преди арийците да завладеят Асгарта около 10 000 пр. н.е. Жреците на Асгарта тогава успели да сформират съюз с победилите арийски брамини, което пък довело до формирането на военната каста Кшатрияс.
Около 5000 години по-късно, Асгарта била унищожена от братята Йода и Скандах, които дошли от Хималаите. Отблъснати от брамините, братята поели на север и дали техните имена на „Один“ и „Скандинавия“.                         Между Агарта и Шамбала е в ход хилядолетна война, която по-късно е продължена от обществото „Туле“ и Третия райх . Обществото „Туле“, а после и „Черното слънце“, работи тясно с един тибетски черномагьоснически орден. Хитлер има постоянен контакт с тибетски монах със зелени ръкавици, наричан „Пазача на ключа“. Той вероятно е знаел входа към Шамбала. На 25 април 1945 г., когато в една берлинска изба руснаците намират подредени в кръг шестима мъртви тибетци, в средата на кръга лежи монаха със зелените ръкавици. Изглежда колективно убийство.
На 2 май 1945 г. когато съветските войски навлизат в Берлин, са открити телата на повече от 1000 души, воювали на страната на германците, които без съмнение произхождат от Хималайския регион. Какво са правили хиляди тибетци с германски униформи на километри от родината си?                                                                            Земята на безсмъртните – мистичната тибетска връзка      Агарта включва повече от 100 свързани в мрежа от многобройни тунели и пещери подземни градове , чието население според американският монах Ърнест Дикхоф възлиза на 20 милиона души. Подземните мегаполиси на Агарта Шингуа, Шонше и Рама са разположени и под Хималаите. Империята има свои колонии и тесни контакти с разположени под другите континенти подземни поселения, а един от 9-те входа към Агарта се намира в Арктика.                                                                              РИЛСКИ ЕЗЕРА – НЯКОИ ЕЗОТЕРИЧНИ ПОДРОБНОСТИ                                                                       Колобърът Абрек-Бол твърди, че Покръстването на Дунавска България е прекъснало духовната й връзка със „Слънчевия Храм“ – едното от духовните средища на изчезналата цивилизация, намиращо се в планините на Изтока. По същото време, т.е. през ІХ век – счита той – е започнал и упадъкът на западното християнство, причинен от изгубването на Светия Граал, попаднал в ръцете на адептите на черната магия.                                  Китайските исторически хроники свидетелстват, че на върха на йерархията на древната хунска империя стояли петима души: владетелят (шан-ю), левият и десният „премъдри крале“ (дьютьи = кит. хьиен, от  догри или тогру – „правилен, справедлив“; при по-късните българи съответно канартекин и боила таркан) и техните заместници (кит. гулъ,  в смисъл на „заместник“). Навярно в началото единствено тези петима върховни велможи са били наричани белгун, което на древнохунски означава „петте човека“ от бел ( – „пет“ и хюн / гун – „човек“. Впоследствие това название било преосмислено като „балкар“ („сияйните, светлейшите“ от корена балк-, в смисъл на „аристокрация“), от което произлиза името „българ“, превърнато през VІ век в етноним на хунския народ (чието старо име хуни означава просто „хора“) от владетеля Курт Кубрат ( = „Обединителя“). А това държавно устройство възпроизвежда модела на сакралното царство Агарта.  Каква ли е била мисията на хунобългарите, прекъсната от Покръстването през 866 г. ? Дали те не са били поданици на върховното царство Агарта? Не са ли били посланици на Владетеля на Света , изпратени да цивилизоват „западните варвари“?               image    - Обществото „Туле“                                                               image                 Рьорих нарича АгАРта с терминът от Веда-"Шамбхала". Ето така я вижда....Шамбхала е селце, където ще се роди Калки, който, според Шримад Бхагаватам,ще унищожи именно асурите и нагите които населяват Била-Сварга.                                              А Сойот/Soyot, живеещ близо до езерото на Nogan Kul ми показа портата над която се издига дим, която служи за вход на "царството на Агарти/Agharti. - През тази врата някакъв ловец някога  е бил влязъл в Царството, а след завръщането си от там е започнал да разказва какво е видял там. Ламите отрязали езика му за да му попречат да говори за "Мистерията на Мистериите". Когато в напреднала възраст се върнал пак на входа на тази пещера изчезнал в подземното царство заедно със спомените които са украсявли и осветлявали
номадскоте му сърце през цялото време до тогава.
"Beasts, Men and Gods"
("Зверове, Хора и Богове")                                                      image        Западна интерпретация на АгАРта. Шамбхала е само отделен под-локал.                                                                                     В книгата си "Мисията на Индия"("Mission de l’Inde")
илюминатът Сен Ив/Saint-Yves* описва царството
АгАРта и неговата система на управление.
АгАРта е утопия,скрита във вътрешността на Земята.
Това е място на високите технологии
и екзотична архитектура. (Основната сграда е колосален храм с
подземния купол, където мъдреците
отпразнуват своята тайна. Жителите му говорят Ватански/Vattanian***,
на първоначалният език на човечеството. Те са вегетарианци.
И те са здрави и щастливи.
АгАРта се управлява, ние сме казали,
с йерархията на "разумни мъже".
На върхът е Суверенен Понтифекс-"Архи-ерей";
2 са му помощници- "Махатма" и "Махангa",
12 "Археи"- "старшини" които формират съветът;
360 Багвандас/bagwandas- божествени;
и 5000 анализатори-учени("пандити").
Един вид- "свещен университет".
Тези мъдреци управляват АгхАРттa. Но те също се интересуват от горния свят, като се използва правомощията си за борба с отрицателните им
енергии. И от време на време те дори изпращат емисари
на повърхността на Земята,  за да управляват своенравните и жители.                                                            * Хаджи Шариф-Haji Sharif “Guru Pandit of the Great Aghartan School.” -"Афгански принц", напуснал Индия след Сепойският бунт(Sepoy).
Веднага си личи извънкласовата мусулманска закваска
**Сен Ив-Saint-Yves е католически езотерик-окултист,
повлиян от католическият професор по
канонично право- Адам Вайсхаупт, създателят
на орденът на Илюминати от Бавария.
Което обяснава не само интерпретацията на Била-сварга(т.е. АгхАРта), като "място на мъдреци"
а не - на асури и наги, а дори, като типичен масон,
е вкарал бройка в цифрата на рационалната пирамида, която по-късно ще завладее целият западен свят.
*** "Vattan" vs. "Vatican"                                                            image    Сен Ив гони Хаджи Шариф от домът си в Париж, защото по време на спиритически  спор го е заплашил с нож.
По късно Сен Ив "астрално" ще посети АгАРта и ще я опише в книгата си.
Може да се окаже, че авторът на сегашният "Световен ред" по модел на Илюминати е афганистански мангал-асура-нага !! 
                                                                                                                     Синархичното/Synarchical общество ще се управлява от три съвета,представляващи изпълнителната власт, икономическата и духовна власт*.
Обединени на мъдреците, тези съвети ще управляват косвено.
По силата на нормите на моралната им власт, те ще вдъхновяват правителствените сили и в резултат на ръководството,класовата борба и други социални патологии ще изчезнат.
И Сен Ив предлага предупреждение за онези, правомощия:
"О, императори и царе на Европа, и президенти
на републиката, без власт над вас, сте обречени на
взаимно унищожение на собствените си народи, на мощта, и силата си. "
--------
*В днешно време Илюминатска конспиративна
йерархическа структура е също така изпълнителната:
военната власт- във Вашингтон Д.С,
икономическата- в Лондон,
а духовната-във Ватикана.                                                                                                                                                    Общото в становището на Ведаическите изначални писания и всички останали е, че това царство("Била-суарга") е с по-висока технология(в сравнение със Средната Земя- "Бху", и дори е по-пищно в сравнение с Горният Рай на ИндРа- "Суарга", тъй като до това царство не достигат лъчите на Звездното Слънце - "Рама", на базата на излъчващи енергия кристали(скъпоценни камъни на качулките на многоглави змии)- "цифрово съзнание", авангардна архитектура, илюзията, че "няма време"(тъй като няма Слънце и Луна), безметежен райски живот с приказни природни картини ("огледален свят" на небесният рай) и потапяне в света на насладата на сетивата, като "райско усещане".
Защо се нарича "Огледален свят"?- В огледалото се вижда нещо, което наподобява за Реалността, но не е. Т.е. - Реалността в огледалото я виждаме със сетиво(със зрението, като сетиво, възприемаме над 80% от сетивната информацията).
Реалността се усеща, когато впрегнем сетивата за Богът.
Преди това имаме етап на отдръпване(изчистване) на сетивата от майа(илюзията), а не - "потапяне в майа до шия"(както става в Била-сварга)!! материалният рай(сварга, сварог "сУ-АР-ка","сВАРга"*) се достига САМО чрез покаяние от материалната енергия. А Трансцеденталният рай е отвъд материалният рай дори.
"Потъването в приятността на сетивата" се нарича "изкуствен рай"(Била-сварга) или- "Разширяване на Илюзията"...
Различието е, че докато всички тези изброени без Свещените писания на ВЕДА, описват управлението му като "мъдреци" и "напреднала висша раса", то Веда ги дефинира нато асури(демони) и наги(змии), които омайват съзнанието и го отдалечават от Истината на Трансцеденталният свят, като РАЗШИРЯВАТ ИЛЮЗИЯТА. Всъщност, ислямският пророк Мохамед е пророкуван в Бхавишна Пурана точно като ре-инкарнираният демон Трипура-асура- "Маха-мада", което в буквален превод означава "Разширение на Илюзията".  http://krishna-prabhupada-bulgaria.blogspot.com/2010_06_01_archive.html                                                                                                                        Шамбала и Агарта 2ч.           



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686110
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031