Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2013 21:08 - 5-те ключови лъжи за древната българска история
Автор: doktora757 Категория: История   
Прочетен: 33058 Коментари: 13 Гласове:
34

Последна промяна: 10.03.2017 20:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
5-ТЕ КЛЮЧОВИ ЛЪЖИ ЗА ДРЕВНАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ

д-р Дориян В. Александров

Историческо дружество „Българска Орда-1938”

 

На 18.02.2013 г. Във Военния клуб в София се състоя публична дискусия относно „Големите 5 лъжи за историята на България и българите”. Дискусията беше организирана от историческата група под същото заглавие във социалната мрежа „Фейсбук” (с над 8700 члена), някои неправителствени организации и група ентусиасти и изследователи на българската история, начело с д-р Пламен Пасков, като съосновател на групата. Разбира се манипулациите, фалшификациите и откровените лъжи за българската история са много повече, но тези пет са може би най-важни и ключови и също така директно свързани помежду си като в „неразбиваема верига” или аксиома, пробутани ни от фалшификаторите и българофобите (панслависти, интернационалисти/глобалисти). Ако дори и една брънка от тази верига бъде оборена или разбита (което на практика вече е сторено от нас) цялата верига от лъжи са разпада като пясъчна кула. Внимателното изследване и анализиране на „5-те лъжи” ще позволи на непредубедените изследователи и историци-ревизионисти да представят истинската картина за древната българска история, която очевидно е доста по-различна от официалната версия, пробутвана ни от най-различни фалшификатори (гърци, руснаци, панслависти комунисти и интернационалисти/глобалисти) и то най-вече през тоталитарния период, когато историческата наука беше изцяло политизирана и подчинена на марсистко-ленинската разрушителна, пагубна, антихуманна и престъпна идеология.

Ето и конкретно 5-те ключови лъжи, на които се крепят много заблуди касаещи най-древната българска история, които забележете продължават да присъстват в учебниците ни по история и да тровят душите на новите поколения българи:

 

1. "Славяни", "славянство".
Лъжа, измислена през 16-17 век като геополитическа доктрина на императрица Екатерина Велика. „Морето от славяни, претопило десетте хиляди българи, яхнали дребни кончета и милионите траки, които ги тръшнала чумата и римската универсалност” - нещо отдавна е пресушено от редица учени.

2. "Траки" като нещо различно от българи.
Древните автори до 5 век обаче слагат знак за равенство между "траки" и българи. Подробно:
http://sarakt.net/smf/index.php?topic=37.0

3. "Прабългарите" като монголоидни тюрки номади.
Няма НИТО ЕДНО доказателство в подкрепа на тази теория. За сметка на това има старателно тиражирана директива от времената на СССР, с главен апологет: академик Державин.

4. Тангра бил старият бог на българите преди Борис-Михаиловата християнизация.
Няма такъв бог на българите. Не и за времето от 6-7 век насам и на Балканите. Има силно повредена каменна колона, където се чете (на 2 реда) ...ТАНГ РАН... Без указание за Бог, религия, или каквото и да е друго, указващо на божественост на цял един народ за цели векове от историята му.

5. Нашата Балканска България била създадена през 681 година.
Лъжа. Българския народ е документиран тук на Балканите към 354 г., а дори и по-рано. Това е потвърдено в Анонимен Римски Хронограф. В тази епоха има вече и доказана (документирана) българска държавност в Европа...Тази България византийиците наричат Старата Велика България. И ние сме нейно пряко и непрекъсвало продължение.
Войната от 680-681 г. е време на битка, победа и териториално разширение, придружено с договор за плащане на данък от Византия на България. Но няма нито една дума за създаване или признаване на държава. Просто защото България, добре известна и наричана от самите византийци Старата Велика България, си я имало вече от половин хилядолетие.

Помощни страници към групата:
Работно кътче към групата "Българи"- архиви:
http://www.facebook.com/pages/Работно-кътче-към-групата-Българи-архиви/152985138068337
Възраждане на българската култура:
http://www.facebook.com/pages/Възраждане-на-българската-култура/221357044588746

Интернет адрес на групата: http://www.facebook.com/groups/122376701166845/

Преди дискусията в София, подобни бяха организирани и в други градове като Димитровград, Стара Загора, Кърджали и на други места с много голям успех и интерес особено в доказателствената част. Бяха изнесени данни, които не са известни дори и на професионалните историци. За да се избегнат излишни недоразумения, ще подчертая, че нашите изследователи от групата (които са специалисти с различни професии, включително историци и археолози), както и тези от „Българска Орда-1938” застъпват изцяло метода на интердисциплинарното българознание като най-правилен подход за изследване тъмните моменти и „белите петна” в древната българска история. Това включва както изворовия исторически материал и хрониките, така също редица научни дисциплини като: история, археология, антропология (класическа и с ДНК маркери), лингвистика, етнология, етнография, историческа география, океанология, военно дело (включително бойни изкуства; историческа фехтовка и др.) и оръжезнание, металообработка, архитектура, календар и хронология, медицина, религия и езотерика, хералдика и семиотика, както и някои други.

Лично аз бях решил да взема отношение на дискусията по т.нар. „тюркска теория” за произхода на древните българи, но поради липса на достатъчно технологично време, а и поради това че залата не беше подходящо озвучена не можа да се осъществи. Имаше и още една причина – в залата присъстваха явни провокатори и „тролове”, чиято единствена цел беше да разводнят дискусията и да я принизят до махленска разправия скапвайки хубавото начинание. Трябваше да ги озаптяваме и тия вредни елементи.

За това ще напиша тук някои важни съображения против тази теория „съшита с бели конци” от нечий болен мозък с академични титли, поразен от панславянските доктрини и щения! Не подценявам и проводниците на други разрушителни теории и интереси в услуга на тъмните сили. В изложението умишлено напълно игнорирам фалшивия термин „прабългари” (съчинен от същите болни мозъци), като изключително вреден за нашата история и не отговарящ на историческата истина. В никой древен текст или хроника българите не са наричани „прабългари”! Наричани са скити, хуни, гети/готи, пеонци, траки, мирмидонци, мизи, варвари, българи, както и с племенните им имена (кутригури, утигури, (х)уногундури, котраги, чадър-булгар, кучи-булгар и др.), бурджани, но не и „прабългари”! Има прамаймуни и човекоподобни маймуни; „прабългари” няма.

Съчинителите на „тюркската теория” за произхода на древните българи сами са си заложили няколко капана в които падат от невежеството си. Първо тази теория е подчертано панславистка и разложително геополитическа. Като цяло тя е насочена към по-широките слоеве на населението, но трудно може да подлъже специалист или неутрален експерт. Поставяйки равенство между тюрки и турци (което разбира се са две различни неща, независимо че на английски се изписват по един и същи начин) научните конспиратори и фалшификатори залагат на традиционното отвращение на българите към всичко турско в следствие на 5 вековното турско робство. Така им се внушава да се отрекат от „прабългарите”-тюрки и да се припознаят като „славяни”, защото „прабългарите” уж се били претопили в „славянското море” след шаблонната емблематична дата 681 г. – поредната опашата лъжа! Съвременните фалшификатори пък от 21 век, които „дърпат чергата” към тюркската теория имат и друг скрит аргумент или по-скоро мръсна геополитическа цел, диктувана отвън. Твърдейки, че по произход българите са тюрки те залюляват махалото в турската посока и интереси като по този начин се опитват да опровергават факта, че е имало турско робство! Щом всички на Балканите са „тюрки” за какво робство може да се говори........ Нали се сещате?!

Другата манипулация и лъжа е, че хуните също са тюрки и по този начин се прави разцепление и набиване на клинове между древните българи и хуните, откъсвайки една важна част от българската древна история. Този подъл механизъм е добре описан в публикациите на Тачо Танев. Според мен неговото определение и формулиране за произхода на древните българи е най-точно и отхвърля причисляването на българите към тази или онази етническа група (тюрки, славяни, угро-фини, хуни, татари, иранци, туранци и прочие измишльотини): „Българите са древен самостоен народ със собствено историческо предание”!

Но да се върнем отново към хуните. Първо, хуни не е етническо понятие, а събирателно определение за 26 „конни народа опъващи лък” (така както са описани в китайските хроники). Тези народи, които са били в състава на Хунската империя (в Азия; след 3-ти век пр. Хр.) са се делели на две големи групи: източни жун (монголоиди) и западни ху-хунори (европеиди). Освен това няма доказателства, че хуните на император Атила имат нещо общо с азиатските хуни; тези на Атила са по-скоро сармати и скити, а сред тях и много българи.

Защо древните българи не могат да бъдат тюрки по произход:

 

1.              Тюрките се появяват на историческата сцена векове след древните българи и нямат нищо общо с тях. Тюркския каганат се основава едва в 552 г. и доста по-късно след това е признат като някакво държавно формирование от древните държави. В 603 г. той се разпада на Източен и Западен и до 704 г. е под политическа зависимост от Китайската империя. В 740 г. каганата се разпада окончателно, като западната му част едва ли е достигала до Кавказ, както се твърди и че българите били част от каганата или поне негови васали; нищо подобно. В авторитетните исторически атласи на англичанина Колин Макивиди в 4 в. областите около Кавказ са населени от хуни, а след това в средата на 5-ти век основно с кутригури, утигури, алани (територията на империята Стара Велика България); а на изток от Каспийско море – сабири, „бели хуни” и юеджи. Според него дори в 7-8 век пределите на западното тюркско ханство в разпад не се простират на Запад по-далеч от Аралско море! Факт е, че през последните 20-25 години (фактически след Горбачовата „перестройка”), все повече руски учени специалисти по Централна и Средна Азия вече не говорят за тюркски народи и етноси, а за алтайски народи като по-точен термин, който обхваща доста нюанси и детайли, различни от първоначално внушаваната десетилетия наред грешна в много отношения формулировка.

  

2.              Според древната арменска хроника „Ашхарацуйц” и някои други арменски хроники („История на страната Алуанк”) древните българи са отбелязани като стари поселници в Кавказ още във 2 в. пр. Хр., когато не е имало никакви тюрки. Нещо повече, има доста податки, че българите са изключително древен народ, съществуващ от праисторическо време. Паисий посочва родословие на българите от синовете на библейския патриарх Ной (от Яфет и синът му Мосох/Месех). А според багдатския историк от 10-ти век Ал Масуди – българите водят своето начало от преди Ной и имат за родоначалник дядо му Матусала, което значи че са предпотопен народ (т.е. съществува ли са като народ преди поне 8000 години, което се потвърждава от праисторическите находки и ДНК изследванията)! Сведенията на Ал Масуди не трябва да се подценяват, защото той е работил в научна среда вероятно ползваща книги и преписи от огромната Александрийска библиотека запазени в Багдат. Както можем да се досетим, онези древни времена и появата на тюрките през 6-7 век ги делят няколко хилядолетия – доста тежък аргумент! Дори в най-лошия случай да приемем 2 в. пр. Хр. като начало за появата на българите (макар, че имаме сведения от китайските хроники за 5-ти в. пр. Хр.), пак имаме вековна пропаст (от поне 800 години) между тези два народа – българи и тюрки! Те просто са се разминали във времето.

 

3.              Антропологически древните българи и тюрките са коренно различни. Първите са индоевропейци, до като вторите имат ясно изразена монголоидност. Сред българите монголоидност има само в рамките на средно статическото отклонение – около 3%, т.е. точно толкова колкото и в Западна Европа. Ако приемем, че в Европа живеят монголоиди, значи и ние сме татари и монголци, ама не сме! При това искам дебело да подчертая, че всички сведения показват, че древните българи по начало са били европеиди дори и пребивавайки в Азия за известен период от време (една част от тях). Експедициите и изследванията на научната група на проф. Виктор Меир и италианския генетик Паоло Франкалаци доказаха, че откритите мумии на европеиди в Тарим (Синдзян-Уйгурската автономна област в Северо-Западен Китай) са на хора европеиди от Причерноморието и Кавказ живяли в Тарим преди около 4-6 хил. години. Генетичния анализ доказва, че те са принадлежали на хора кавказки тип, от така наречената „понтийска група” – обитателите на районите около Черно море в древността. Към същата група отнасят кимерийците, скитите, българите и траките. Да не забравяме безценния български паметник-хроника „Зографската история” (стара книга препис от много по-древни книги от Първото българско царство), открита от Георги С. Раковски, където директно се посочва, че българите произлизат от кимерийците! Съвременните антропологически изследвания и с ДНК маркери показват недвусмислено, че славянски черти имат само около 12% от днешните българи (и то много от тях са под въпрос), около 50% от българите носят гени на коренното население – траките, обитавали Балканския полуостров преди поне 8000 години, като автохтонно население; останалите гени са на древни българи с около 1% примеси. Никакви тюрки тук не се явяват; дори и българите мюсюлмани, които уж се турчеят (срещу съответните манипулации, заплахи и заплащане), като антропология, кръв, ДНК и език са си чисти българи!

 

4.              Древните българи по произход са от тукашните земи. След потопа в Черно море (Библейския потоп отпреди 7600 години; доказан от наши и чужди учени) част от българите са принудени да се преселят на Изток и на Югоизток. Тези които остават тук, по-късно са известни като траки, другите са известни като кимерийци и скити, а и под други имена (саки, сармати, бели хуни, хуни [ху или хунори], царски скити, динлини, юеджи, арий и т.н.). Миграцията се осъществява с коне и каруци от Запад на Изток. Изследванията вече показаха, че първоначалното опитомяване на коня е станало преди около 7-8 хиляди години в степите на Северното Причерноморие и тук на Балканите, а не както се смяташе преди, че е станало в Азия или Месопотамия. В степите на Причерноморието за сега са открити най-старите черепи на коне с характерното изтриване на зъбите от юздите (костени, а после и метални), което показва че тези коне са били опитомени. В с. Биково (Сливенско) е намерено и най-старото за сега колело от каруца в Евразия (а може би и в света), на възраст 7000 години! Така част от древните българи са се отзоволи в Азия и по Пътя на коприната (създаден разбира се много по-късно като търговски път) са стигнали чак до Средна Азия и Китай! И най-важното – древните българи са арийци и европейци, а не азиатци или тюрки! Защо арийци; ами защото в древни времена Тракия се е наричала Ариана, а те идват оттам!......

 

5.              Езикът на древните българи няма нищо общо с тюркския език (езици). Този език се говори почти непроменен и до днес, а в старите речници, в Македония, Егейска Македония (Северна Гърция), Босна, Хърватия, Молдова, Украйна, Западните покрайнини, Банат, Албания и околните географски области могат да се проследят лесно и диалектните му форми и говори. Спекулациите с езика на волжките българи не издържат сериозен научен анализ, защото към днешна дата в Татарстан, Чувашия и Башкирия почти не са останали българи (независимо от някои твърдения), а езиците и наречията, които се говорят там нямат нищо общо с българския език! Тук отново няма да коментираме фалшификациите на някои комунистически подлоги, които безсрамно твърдяха в трудовете и букварите си преди 1989 г., че езикът на древните българи („първобългарите”) бил изчезнал в 12 век!

 

6.              Има обаче един исторически факт, който не трябва да се пренебрегва. При своето движение от Изток на Запад през 8-11 в. тюрките минават през области, които в древността са били населявани от българи. В някои от тези области е имало и тогава българи, като например малкото българско царство Болор на границата със Северо-Западен Тибет, което просъществува чак до 8 век! Неминуемо нашествениците са заимствали от културата, писмеността (рунното писмо), военното дело и духа на древните българи, които са били на едно доста високо културно стъпало в древния свят и техните постижения са били пример за подражание от околните народи. С тези факти се спекулира от българофобите и тюркофилите; независимо от огромната времева разлика да се твърди нелепо, че древните българи произлизали от тюрките – един пълен исторически абсурд!

 

   Тук ще бъдат споменати някои имена на учени фалшификатори и манипулатори на българската история. В действителност списъкът на такива хора е доста по-голям и те са споменати в трудове и статии на Димитър Съсълов, Тачо Танев, Димитър Табаков, Крум Балтаджиев, Стефан Чурешки и други наши изследователи на древната българска история. Освен това е важно да се знае, както изтъква и Тачо Танев, че по същество основните постановки за българската история след Освобождението са писани главно от чужденци и руски възпитаници: Н.С. Державин, М. Сперанский, Константин Иречек, Якоб Вейс (Вайс), Карел Шкорпил, Херменгилд Шкорпил, Ф.И. Успенсий, Юрий Венелин, Павел Йосиф Шафарик, И.В. Ягич, проф. В. Томашек, Геза Фехер, проф. Васил Златарски и др.

През тоталитарния период (1944-1989 г.) българските историци пишеха историята под диктовката на Москва и според повелите на българската комунистическа партия (БКП), която дирижираше всичко, включително и мислите на хората...... В своята книга по този въпрос за грешките в учебниците по история (виж библиографията), историкът Стефан Чурешки (1966-2012 г.), когото имах удоволствието да познавам лично, споделя следното:”.....Аргументите на комунистическия тероризъм се узаконяваха също така и чрез историята (помощница на философията), особено чрез новоскалъпената след 09.091944 г. марксистка философия на българската история....... Васил Коларов (който е и масон) е човекът, който дава нареждане за преобразяване на образованието и възпитанието в България, но решението за това е взето още преди 1944 г. и извън България. Фактическия идеолог на марксизацията в България е директорът на обединената школа на Коминтерна в Москва през 1941-1943 г., секретар на ЦК на БКП през 1950 г., председател на Комитета за наука, изкуство и култура и министър на културата през 1952-1957 г. Рубен Аврамов Леви ! Конкретни надзорници и ръководители на историята стават Туше Влахов и Тодор Павлов. Тези хора налагат канавата, общите параметри на философията и обобщаващото знание в хуманитарните науки. По тяхно давление и според тяхна преценка, съгласувана с комунистическата наука в СССР, българската хуманитаристика в частност и българската история се подчиняват на волята и политиката на комунистическата партия. Началниците на отделите за агитаци и пропаганда към ЦК на БКП бяха историци, литератори или поне обвързани с историята или литературата лица. Историкът в България – ако искаше да се издига в науката и обществото чрез професията си – неотклонно трябваше да служи на комунистическата партия и марксистката и идеология....... Интересна особеност на агитаторите и идеолозите на историческата наука в България след 09.09.1944 г. е, че те са предимно евреи по народност. Например: Рубен Аврамов Леви, Леон Соломонов Асланов, Ели Ешкенази, Берта Якова Калаора, Давид Коен, Жак Натан Примо, Клара Йосиф Пинкас и Исак Самуилов са известни дейци и съратници на комунистическата партия. Жак Натан е бил член и на цензорната комисия по идеологическа чистота на всекидневния и периодичния печат......”.

Бих добавил само, че последното лице е бил и един от съветниците на комунистическия палач Тодор Живков, наред с други такива „отговорни другари” като Леон Фабрикант, полк. Валери Таджер, Исак Соломон Паси, Анжел Вагенщайн, Барух Шамлиев и др. начело с личния секретар на бившия Първи – Нико (Нисим) Мойсей Яхиел, който е бил личен секретар на Живков и завеждащ канцеларията му в продължение на 30 години!.....

 Тук няма да коментирам фалшификациите и цензурираните/редактирани преводи на изворите за произхода на древните българи на учени от тоталитарния период без съвест и морал, такива като: акад. Димитър Ангелов, акад. Иван Дуйчев, акад. Д. Дечев, Михаил Войнов, Страшимир Лишев, проф. Василка Тъпкова Заимова, акад. Васил Гюзелев, Любомир Йончев, Димитър Косев, Илчо Димитров, Мито Исусов, проф. Веселин Бешевлиев, проф. Йордан Йорданов (директор на Институт по морфолагия и антропология към БАН), акад. Александър Фол, Борислав Примов, проф. Петър Петров, Р. Григорова Златанова и някои други, които в детайли са разобличени от изследователи като Димитър Съсълов, Николай Станишев, Тачо Танев, Крум Балтаджиев, Стефан Чурешки и Димитър Табаков. Не само това, но са заклеймени като манипулатори и фалшификатори на българската история – нещо което никога няма да им бъде простено! Според Димитър Табаков (български експерт от „Енциклопедия Британика”, който живее в Португалия), терминът славяно-маниаци е въведен през 1960 г. от проф. О. Маенхен Хелфен в монументалния му труд „Светът на хуните”(„The World of the Huns”). Като такива Табаков определя някои от горните автори, рецензенти, преводачи на извори и комунистически цензори (виж „Библиография”), които съзнателно са фалшифицирали българската история!

След 1989 г. махалото на историческите изследвания се залюля в друга посока и на терена се появиха новите фалшификатори и манипулатори на българската история, зад чийто гръб се крият различни съмнителни фондации, организации от чужбина и чужда агентура работеща прикрито или явно срещу националните ни интереси. Ето и някои от тези фигури, които са разобличени или предстои да бъдат разобличени:

1.      Проф. Пламен Симеонов Цветков (историк); с основен труд „България и Балканите от древността до наши дни”; стипендиант на фондация „Фулбрайт” (САЩ); преподавател по история в НБУ. Наред с другите свинщини този твърди, че българите през турско робство си давали доброволно децата за еничери за да си повишават социалния статус, а воеводите от Македония и Родопите през същия период провеждали етнически прочиствания и тероризирали турците цитирайки вражески пропагандни материали! А участниците от Априлското възстание били......канибали. Да, и Бай Ганю бил националния идеал на българина.....

2.      Мартина Балева (магистър по история на изкуството) и съавторът и Улф Брунбауер от Институт за Източна Европа в Берлински свободен университет. Автори на скандалната антибългарска книга „Митът Батак”, а Балева е и сценарист на охулващия филм „Христо Ботев - идиот”(2013 г.), където се атакуват доказани исторически факти за проведения от турците български геноцид и българската духовност. Според публикации в пресата двамата са получили 5 цифрена сума в евро от две фондации свързани с Турция – „Памет, отговорност и бъдеще” и „Роберт Бош”.

3.      Доц. Йорданка Бибина – директор на Институт по балканистика към БАН; съставител и автор на книгата „Турците в България”, където се прокарва тезата, че турско робство не е имало – една гавра с паметта на милионите жертви на турския ятаган! Бибина също е стипендиант на фондация „Фулбрайт” (1991-1992 г.), САЩ.

4.      Стоян Динков (писател), автор на книгата „Османо-римска империя, българи и тюрки”; изд. „Сиела”. Заглавието говори достатъчно красноречиво за да го обсъждаме!.....

     Има и още доста други такива фалшификатори, провокатори и манипулатори на българската история, чието изброяване ще отнеме доста време. И всичките са „от един дол дренки”!

В групата посочих становището на историческо дружество „Българска Орда-1938”, че не е достатъчно само да се правят публични дискусии и да се разобличават лъжците и мошенниците. Нужно е също така цялата тази информация да се систематизира, обобщи и да се вземат юридически, административни и всякакви други законови мерки, тези хора посочени по-горе (всичките или поне по-важните случаи) да бъдат съдени и да им се отнемат академичните титли и дипломи! Вече имаме такъв прецендент и пример с Германия, където за далеч по-малки простъпки (плагиатство), двама министри (на отбраната и на образованието) от правителството на Ангела Меркел се простиха с дипломите си и получените академични титли и то за простъпки станали преди много години. Двамата министри бяха принудени освен това и да се извинят на германския народ за стореното! Ето ви един добър пример към който трябва да се стремим и ще видите как ще изчезнат всякакви фалшификации в това чувствително поле – историята!!! Длъжни сме да го направим!

 

София, 10.03.2013 г.


 

Библиография:

 

1.      Лев Н. Гумильов; „Древните тюрки”, Москва, 1967 г.

2.      д-р Дориян В. Александров; „Българи, хуни, китайци” (студия); поредица във в. „Български глас”, 1991 г.; студията е излизала през 1990 г. и на китайски език в сп. „Дуноу” за Източна Европа.

3.      д-р Дориян В. Александров; „Бойни изкуства и военно дело на древните българи; Културни връзки и влияние на древните българи в Азия и по „Пътя на коприната”; фондация „Тангра ТанНакРа”, София, 1999 г.

4.      Стефан Чурешки; „Грешките, неточностите и заблудите в учебниците по история; митове и истини”, София, 2000 г.

5.      Стефан Чурешки; „Никой няма монопол върху знанието”, в. „Капитал”, 4-10.08.1997 г.

6.      Стефан Чурешки; „Пак марксизъм-ленинизъм”, в. „АзБуки”, бр.12, 2000 г.

7.      П. Чолов; „Български историци. Биографично-библиографски справочник”, София, 1999 г.

8.      „Съдът над историците. Българската историческа наука. Документи и дискусии 1944-1950 г.”, т. 1, академично издателство „Проф. Марин Дринов”, София, 1995 г.

9.      Проф. Крум Балтаджиев; „Фалшификации и манипулации на българската история”, сп. „Авитохол”, кн. 20 и 21/ 2002 г.

10.  Димитър Табаков; „Историята на българите в ръцете на славяно-маниаците”, сп. „Авитохол”, кн. 12-13/ 2000 г.

11.  „История на България”, колектив, том 1-9, издателство на БАН, София, 1979-2012 г.   





Гласувай:
35



1. magnoliya - Поздрави за постинга! Ще го из...
10.03.2013 22:35
Поздрави за постинга!
Ще го изпратя на мои приятелки да четат и се образоват.
Приятна вечер!
цитирай
2. shtaparov - Много важна информация и много т...
10.03.2013 23:18
Много важна информация и много точни заключения! Но да не забравяме и картата на Св.Йероним,в която пише: "Мизия тук е България",правена през IV в.по данни от III век,както самият светец пише! А писаното от светците го оспорват само ислямските фанатици-терористи и нехранимайковците-комунисти (тоже терористи,но също "атеисти" и еретически слуги),омърсили душите си с безбройни престъпления срещу ближните и срещу Господа!
цитирай
3. shtaparov - Към онези "учени", к...
10.03.2013 23:50
Към онези "учени",които предстои да бъдат разобличени,трябва да бъде добавен несъмнено и проф. Димитър Овчаров- един отявлен тюрколог и анти-Българист,който място не си намира докато не опорочи и тюркизира всичко Българско,което се изпречи пред очите му!
цитирай
4. injir - В областта Онгъла през 681 г. Асп...
11.03.2013 03:23
В областта Онгъла през 681 г. Аспарух побеждава в битка византийците и договорът, подписан с тях, му носи тяхното признание. Така той имал възможност да създава държава на Балканите. Така пише в учебниците, но и аз съм си задавала въпроса как така чак в Онгъла ще се срещат войските и ще се бият, като новосъздадената държава е на югозапад. Следователно Велика България е съществувала на североизток от Онгъла, а Аспарух само разширява територията.
цитирай
5. viovioi - Мита за "онзи микс" славяни+траки+прабългари е развенчан отдавна
11.03.2013 12:56
Но вижте учебниците по История. Нали Училището трябва да е извор на родолюбие, почит и знания, а не инкубатор за индоктриниране на мозъци. Тези 21 века са един космически миг и погледнато глобално, това за което говорим е било вчера. Сякаш някой е замел следите за много истини.Жалко.
цитирай
6. apostapostoloff - Браво!
11.03.2013 16:09
Най- сетне истината- кратко и ясно!
цитирай
7. leonleonovpom - С повечето работи съм съгласен, ...
11.03.2013 17:12
С повечето работи съм съгласен, само с това че Державин поддържа тюрко -монголския ни производ-не. Попадна ми цикъл лекции за България-1944 г, есенцията съм описал. Поддържа, че сме древен народ, но не сме хуни или тюрки. Задава си въпросът, защо Аспарух е посрещнат така от местното население и защо няма следа от езика на прабългарите? И логически си отговаря-защото езикът , ако не еднакъв е съвсем близък. Ако след това си е променил позицията или е манипулиран-друг въпрос
цитирай
8. danailvdimitrov - той е просто един послуши "темплиер"
11.03.2013 17:45
shtaparov написа:
Към онези "учени",които предстои да бъдат разобличени,трябва да бъде добавен несъмнено и проф. Димитър Овчаров- един отявлен тюрколог и анти-Българист,който място не си намира докато не опорочи и тюркизира всичко Българско,което се изпречи пред очите му!


С темплиерите най-добре е да се говори на езика на Калоян от 1205 г.
цитирай
9. gotenia70 - Кой е този...
22.03.2013 23:33
който е дал минус,Глишев,каракачанчето...или и аз не знам кой?Но,който и да е,то ще е много гневен,защото,когато се (казва),пише истината,боли мамка му,...боли.Особенно,когато не се връзва с тяхното,(неговото) верую.
цитирай
10. siunu - Изключително
24.10.2013 20:08
Изключително точен анализ. Ако мога да допълня само, че забравихте великия български историк Ганчо Ценов. Не се плашете, че той ни нарича славяни, той уточнява, че така наричали единствено и само Гетите, които всички знаем какви са. Също така този велик българин публично разобличава шарлатанина Васил Златарски.
Що се отнася до съвременните поддръжници на антибългарски теории, за тях трябва да знаем, че те като " Глобалисти " са преки продължители на " Комунизма" и съответно на техния родител " Ционизма ". Затова наблюдаваме описаните вече характерни имена сред " Историците " ни.
Давайте напред, просто не можете д а си представите колко поддръжници имате в майка България а и извън нейните, сегашни предели ! Успех !
цитирай
11. dontscho - Дълбок Поклон !!!
16.01.2014 01:07
Смея да твърдя,че познавам голяма част от вашите изследвания и те всички носят белега на ПОСВЕТЕНОСТ !! Всички аргументи предоставени от Вас , само опровергават отколешни мои съмнения," прозорецът беше замърсен и през него не се виждаше "....благодарение на този материал мога ясно да" погледна през прозореца назад в времето ".....
цитирай
12. doktora757 - Изключително точен анализ. Ако ...
10.03.2017 20:49
siunu написа:
Изключително точен анализ. Ако мога да допълня само, че забравихте великия български историк Ганчо Ценов. Не се плашете, че той ни нарича славяни, той уточнява, че така наричали единствено и само Гетите, които всички знаем какви са. Също така този велик българин публично разобличава шарлатанина Васил Златарски.
Що се отнася до съвременните поддръжници на антибългарски теории, за тях трябва да знаем, че те като " Глобалисти " са преки продължители на " Комунизма" и съответно на техния родител " Ционизма ". Затова наблюдаваме описаните вече характерни имена сред " Историците " ни.
Давайте напред, просто не можете д а си представите колко поддръжници имате в майка България а и извън нейните, сегашни предели ! Успех !

д-р Ганчо Ценов не е забравен; познавах се добре с неговия племенник и наш съратник юриста Здравко Даскалов; аз лично съм голям фен на продължителя на делото на д-р Ганчо Ценов - проф. Асен Чилингиров, който живее в Берлин. Когато е работел във Ватиканската библиотека д-р Ганчо Ценов си е плащал за всеки ползван от него документ. В същност до тази секретна библиотека са имали достъп само следните българи: д-р Ганчо Ценов, акад. Иван Дуйчев, Божидар Димитров и преводача на българското посолство в Рим - Асен Марчевски (автор на книгата "Италиански потайности").
цитирай
13. evalten - С най-добри чувства към знаещите и можещите!
29.05.2017 11:13
Отдавна съм запланувал, а и често го правя, да показвам неща, свързани с историята ни, които по недвусмислен начин доказват изкривяването, манипулирането и откровените лъжи, които са насаждани от "историята", изучавана през тоталитарния комунистически режим, на която все още има не малко около нас да вярват, а когато стане дума да се държат като "магаре на лед", без да мислят и разсъждават. В това аз намирам и една от причините българите да са с принизено самочувствие, без дух и вяра в собствените сили, че могат сами да променят нещата към благоприятно развитие, а не да се надържат на "неволята" или на някой друг "голям брат" да стори това. Отдавна си мисля, а и вече съм напълно убеден, че само когато сами заявим и покажем по подходящ начин пред света истината за Истинската история за произхода на българите и за възникването на българската държава, едва тогава ние ще сме се отърсили от насажданите комплекси и извървели пътя на собствената си промяна като индивиди и общество, и възвърнали свободата над мислите и действията си за едно ново Възраждане като народ и държава. Това едва ли ще стане гладко и без съпротива както от външни противници, така и от вътрешните им слуги и марионетки, но както се казва "Който го е страх от мечки - да не ходи в гората.". Това е пътят, това е и част от алтернативата на положението, в което са ни поставили външните и вътрешните на българите врагове.
Така аз виждам нещата от моята камбанария. Евгений Тенев
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: doktora757
Категория: Други
Прочетен: 5043713
Постинги: 508
Коментари: 1949
Гласове: 3338
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031