Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
09.02.2011 21:56 - ДРЕВНИТЕ ЦИВИЛИЗАЦИИ (част 15)
Автор: dalida Категория: История   
Прочетен: 25798 Коментари: 28 Гласове:
34

Последна промяна: 09.09.2011 10:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                 КРЪСТОСВАЛИ  ЛИ  СА
                            ДРЕВНИТЕ   ЕГИПТЯНИ  СВЕТА?


Историците, назначени в местните университети, които уж работят за по-доброто разбиране на съвременното човешко общество, всъщност са единствените, на които е дадена възможността да тълкуват по нов начин нашето минало според натрапените им отвън директиви.

От световната история знаем как европейските „завоеватели” потъпкват цели култури и фалшифицират истината чрез платени хронисти, така че вече придобити, но некласирани в даденото общество „знания”, отново се погубват. Може би, затова английският историк Самюел Бътлър пише: „Господ не може да промени миналото, но историците могат.”

Дали древните египтяни са напуснали Средиземноморието и съответно много преди европейците са пътували по света, е нещо, което продължава да създава главоболия на съвременните учени..

През юли 1997 г. археолози от университета Бъркли в Ню Йорк откриха в Египет гробове на 4500 години, които предизвикаха нарастващо безпокойство в научния свят.
По мнението на археолозите ставало дума за „вечните жилища” на работници, които били изрисувани по стените. Както показаха изследванията на скелетните останки, единият от тях е бил с ампутиран крак; той преживял тази хирургическа интервенция цифром и словом на 14 години! Въз основа на костните анализи могло да се установи, че единият от шестимата погребани е починал от сътресение на мозъка, а един друг — от сифилис. Особеното в случая с венерическото заболяване е, че тази болест не се срещала в „Стария свят” и била напълно неизвестна. Чак по-късно Христофор Колумб и други мореплаватели я пренасят от Америка.

Следователно дали древните египтяни са били в Америка преди Колумб?

Преди няколко години българската патоложка д-р Ирина Балабанова откри при изследвания на египетски мумии следи от кокаин и никотин, които също както и сифилиса, са типични само за Америка.   

Странно, че международната египтоложка гилдия посрещна нейните резултати само със смях и подигравки! Госпожа
Балабанова споделя: За откритията си не получих никаква благодарност от страна на египтолозите, а само обидни писма защо съм ги публикувала.”

Но поне е исторически факт, че преди Христофор Колумб да „открие” Америка на 14.10.1492 г., за ориентацията му в открито море е имало на разположение морски карти, изготвени поне 20 години по-рано, които италианският учен Паоло Дай ПодзоТосканели прерисувал от по-стари образци. Писмата на Тосканели до Колумб от 1472г. са запазени и до днес и картинно ни описват оживената кореспонденция на учените:
„Природният изследовател Паоло поздравява Христофор Колумб! - Разбрах за Твоето чудесно и грандиозно желание да предприемеш пътуване до местата, където растат подправките.
В отговор на Твоето писмо Ти изпращам препис на едно друго писмо, което някога преди войната в Кастилия написах до един довереник на португалския крал, в отговор на запитването му до мен по молба на Негово  Величество. И Ти изпращам същата морска карта, която дадох и на него. Така удовлетворявам молбата Ти.”

Отговорът на Колумб до Тосканели също потвърждава получаването на такава морска карта, на която били изобразени американските континенти.
 
Анализите във връзка с определени заледени земни области, потвърждават датата на създаването на тази морска карта — 8900 години пр. Хр.! А и античните артефакти освен това свидетелстват за кръглата форма на нашата планета: „Получих писмото Ти и изпратените предмети и изпитах огромно задоволство.  Разбрах за Твоя великодушен и чудесен план да пътуваш на Запад и с помощта на изпратената карта да достигнеш до Източните земи. Обяснението щеше да бъде по-ясно, ако имаше под ръка кръгла топка. Радвам се, че ме разбираш правилно. Споменатият маршрут е не само възможен, но е реален и сигурен.”

От кога водният път към Америка е бил известен?

През третото хилядолетие преди Христа е възможно японците първи да са успели да стъпят на американска земя преди Колумб и преди викингите. В Еквадор археолози откриха селище близо до Валдивия, в което намерили японска керамика от времето на културата Йомон. Следователно може да се предположи, че това древно селище дължи появата си на японски рибари, които по мнението на съвременните учени,достигнали западния бряг на Америка под влиянието на случайни морски течения. Както се знае още към 5 000 година пр. Хр. египтяните са направили експедиция до загадъчната страна Пунт, чието местоположение и до днес не може да бъде локализирано. Освен, че Пунт се смятал за страна на Боговете, древните египтяни си  набавяли оттам благовония и злато.

Египтолозите все още спорят до каква степен  египетските мореплаватели са кръстосвали света. По случайност една кутийка за грим  от гроба на принцеса, починала около 2300 година пр. Хр., се оказва първата опорна  точка за определянето на местоположението на Пунт. В кутийката имало още малко   грим, който съдържал вещество, което не се намирало в Египет — антимон. Този  рядък сив метал търговците вземали чак от южна Африка от река Замбези в днешно  Зимбабве. Човек едва ли би могъл да си представи, че още тогава египтяните са  достигнали толкова далеч на юг. Един надгробен надпис обаче доказва, че морски пътешественик на име Кнемхотеп дори трябва да е бил в Пунт девет пъти.

Дали фараонът е почерпил тази информация от древноегипетски хроники?

От казаното досега напълно можем да допуснем, че древните египтяни още преди хилядолетия са могли да достигнат Америка.

Съгласно информацията в американския  вестник Phoenix Gazzette, преди деветдесет години в Големия каньон на практика би  трябвало да е открит древния гроб на един египтянин.
Във водещия материал от 5 април 1909 г. за откривател на находката е представен проф, С. А. Джордан от  известния "Smithsonian Institution". Ho на запитването на Дейвид  Хатчър Чайлдрес относно достоверността на находката през септември 1998 г.прессекретарката на института не пожела да отговори. При всички положения обаче и пещерите Лолтун на могилите Пуук* в централен Юкатан съдържат забележителни свидетелства, в които могат да бъдат припознати връзки с Древен Египет. Думата„лолтун” означава „цвете в скалата” и по начина си на изписване напомня египетския йероглиф за „град”.

Американският археолог д-р Менсън Валънтайн твърди:
Това е свързано с най-значимия и разпространен символ, кръста, вписан в квадрат.„Loltun” може да бъде сравнен и с него; ако се вземат под внимание и намиращите се  от всички страни и образуващи кръг входове.”

Следователно находката би следвало да представлява подобна на лабиринт постройка, която по мнението на д-р Валънтайн не произхожда от маите: „В изумителните помещения съществуват множество доказателства, че многобройните странни пластики от обработена скална маса и издяланите в камъка  знаци не са дело на маите, а на някоя по-древна раса.”

Някои от невероятните находки на д-р Валънтайн представляват колосални статуи, които очевидно са били изработени в много ранен период от пещерните сталактити и  сталагмити. Красноречивите белези, оставени от водата в пещерите и по тези скулптури показват, че целият този комплекс, който в днешно време е на повече от 100 м надморска височина, дълго време се е намирал под вода, и то след като каменните  фигури са били създадени.
Тази информация отново потвърждава древността на морските карти, които през 15-ти  век са били на разположение на Христофор Колумб.

Възможно ли е me да произхождат от библиотеките на Древен Египет?

Австралийският археолог д-р Рекс Гилрой от Mount York Natural History Museum в Нови Южен Уелс казва в едно интервю: „На пръв поглед изглежда, че Австралия не разполага с никакво забележително културно минало. Няма антични замъци, писмени записки, никакви артефакти,отвеждащи ни към какъвто и да е било вид техника.

Но този пръв поглед на археолога лъже! Древните жители на Австралия, аборигените, могат да разкажат за една отдавна преминала австралийска епоха, която  те наричат „Времето на сънищата”. В този период заедно с аборигените живеели  силни човекоподобни същества, които според вярванията на аборигените, дошли от  звездите.

Възможно ли е да става дума за контакт с Древен Египет?

В Австралия съществуват множество пирамидални постройки и изкуствени възвишения, които ни връщат към тези древни културни дейци.
 От 1866 г. австралийските фермери и заселници, извършвайки земеделската си работа, действително постоянно намират артефакти, които несъмнено би трябвало да произхождат от Близкия Изток. Много от предметите се смятат за палестински, финикийски и преди всичко египетски. Дълго време археолозите стояха настрана дотолкова, доколкото не искаха да картографират находките. Но и 100 години по-къснопродължават да бъдат откривани особени предмети. На 17 май 1966 г. фермерът Дал Въри намира грубо издялана статуя, която днес се намира в стъклена витрина в Gympie-Museum fur Heimatgeschichte. Представлява изображение на маймуна. Но освен в зоологическата градина в Австралия няма маймуни! В долната лява част на скулптурата е поместена — при всички положения вече малко изтъркана гравюра, която напомня йероглифа на знака за „hez-ur”. Това е знакът за „бялата маймуна” и е  възможно да символизира Тот, египетския Бог на мъдростта.
Това доказва ли, че фараоните са били в Австралия?

Междувременно наистина съществуват достатъчно неща, които потвърждават присъствието на фараоните в древна Австралия.

Например в една медна мина в Мариба беше изкопана статуя на египетското божество Атон, на която някой се е молил преди 3500 години. Северно от Куктаун бяха намерени изображения на бойна машина, както и изображения на крилат слънчев диск.
През 1912 г. близо до Гордънвайл работници откриха монолит, на който имаше изобразен древноегипетски  боен кораб. През 1994 г. североизточно от Нови Южен Уелс австралийският  изследовател и автор на филми Пол Уайлт отново откри йероглифи, част отегипетското наследство. Дори един царски атрибут би могъл да се окаже, че  принадлежи на фараона Хеопс, властвал преди 4500 години в Египет.

Излиза, че мъдростта на нашия вид трябва да се е развила и оформила в значително по-ранен стадий, отколкото официалното научно мнение иска да признае.

Междувременно и учени на днешното статукво, като д-р Доналд Йохансон, стигнаха до извода, че страни като Австралия са били заселени още преди 60 000 години от  модерно изглеждащ народ, който още по онова време е пътувал по море.

Но кой от народите преди 60 000 години, състоящ се от ловци и събирачи, е бил способен да достигне подобни технически, висоти?
Между учените на новото време е имало и продължава да има и инакомислещи, такива  като великият британски египтолог проф. Алан Х. Гардинър (1879-1963), който по отношение проучването на Египет заявява: „
Това, което днешните египтолози гордо разказват като история на Египет, в повечето случаи не е нищо друго освен сбор от цитати и части на книги, които изобщоне са убедителни.”

Ако като цяло погледнем към Първата епоха на вече цивилизован Египет, в действителност се получава така, че нито нашите египтолози по отделно, нито археолозите като цяло са в състояние да кажат със сигурност кога е започнала и колко време е продължила тази епоха. Благодарение на съвременните технологии,например изследванията, получени от сателитната разузнавателна техника, днес вече стана възможна рационалната реконструкция на определени исторически процеси.Така ние относително точно можем да заявим, че много отдавна, може би преди 50 милиона години, земите, образуващи днешен Египет, са се намирали още под  морската повърхност. Преломи от невъобразим мащаб оформяли тогавашния земен облик и довели до познатите ни днес земни формирования. По времето на този период, наречен „Креда”, в Нубия (Етиопия) се отлагат пясъчници, а след тях първите  варовици и глинени пластове.

След един огромен период земята изплувала, за да бъде отново залята от северния океан. Тези земно-исторически процеси, свързани с  мащабни времеви периоди, бавно довеждат до  образуване на вековните варовици, които заради намерените в тях вкаменели морски животинки бяха  наречени от съвременните геолози „нумолитни варовици”.

Последвал период, в който се образува падината на Червено море и под въздействието на нагъването на земните  пластове от двете му страни възникват планинските вериги на Синайския полуостров и на Източния бряг.
Едва по-късно, със завършека на миоцена, днешен Нил оформя  своята долина дълбоко навътре в алувиалната почва. Там, където днес се намира ветрилообразната делта по онова време имало още един Средиземноморски залив, който се врязвал дълбоко в сушата. Към края на плиоцена започва мощно издигане на земните пластове. Когато това се случило, коритото на Нил се напълнило с пясък и пирит, отмити от близките планини и донесени  от речните притоци.
От тези отмити пластове Нил оформя окончателното си речно  корито. Тези бавни процеси днес могат да се видят в стъпаловидните почвени  пластове.

Къде обаче остава човекът, построил no-късно египетските пирамиди?

Според голям брой от списъците на египетските царе началото на Първата епоха на цивилизованото човечество започва преди
23 000 години с появата на подобни на  джуджета божествени същества, наречени „Птах” (ptah). Както многото предания инамерените пластики показват, съществата „Птах” имали необичайно голям череп,  докато телата им, както изглежда, не надхвърляли 140 см. Интересното в преданията е това, че според френския генетик д-р Жомар Люко „древния Адам” бил висок не повечеот 140 см. В противоречие на египетските „Птах” — създания френският учен доказа, че „древният Адам” се заселил още преди около 200 000 г. в Африка и е роднина на африканските пигмеи от племето Ака.

Тези резултати освен това бяха потвърдени от  университета Йейл в Чикаго и от Харвардския университет в Бостън.
( Откъс от „ Забранената египтология”, Ердоган Ерчиван)



Гласувай:
34


Вълнообразно


1. penchoan - Световната история ще се пише отново
09.02.2011 22:30
Преди 60 хиляди години на Земята е съществувала Златната епоха, с цивилизация много по-развита в наука и техника от днешната. Когато Атлантида започва да запада, жреци от Атлантида се преселват в Египет преди около 50 хиляди години. От тогава до преди последните 5-6 хиляди години Египет е бил научен и духовен център на света.
Преди повече от 3600 години Европа е била към северния полюс, а Аляска е била в умерените ширини. Тогава Северна Америка и Азия са били свързани по суша и египтяните не е било нужно да откриват Америка, защото са могли да ходят там по суша и море.
По това време Антарктида е била в умерени ширини и богата на живот.
След потопа преди 3600 години хората са забравили пътя към Америка, но вероятно Колумб е имал информация.
цитирай
2. dalida - Това мнение е от форума.
09.02.2011 22:49
Струва ми се нормално, когато изплуват някакви нови факти и находки да се подхожда с известна доза скептицизъм. По принцип, установяването на истината винаги е било дълъг и мъчителен процес, в който всякакъв субективизъм трябва да бъде изключен, независимо от мненията и реномето на заинтересованите страни. За съжаление, от времето на Тур Хейердал (позовавам се на неговите коментари от "Древният човек океанът") борбата между дифузионисти и изолационисти е свързана с постоянното налагане мнението на последните по всякакъв начин. Включват се всякакви аргументи и похвати извън строго научния подход с една единствена цел - да се запази статуквото. За постигането на целите си, изолационизмът често без свян е използвал методи и похвати от времето на "Светата инквизиция"...
Ще спомена само Джери Василатос и книгата му "Изгубените открития". Но, да се върна на темата - и Бовал (в "Египетския код" и "Загадката Орион"), и Хенкок (в "Underworld") коментират факта, как така само за няколко десетки години от Старото царство се достига върхът на пирамидостроенето - пирамидите на Хеопс, Хефрен и Микерин, по начин и с резултати, трудно постижими дори и с днешните технически постижения, и след това всичко изчезва като, че никога не се е случвало! Отново се строят само тухлени мастаби, и то в мащаби далеч под демонстрираните през ІV-та династия.
Събитие, което не може да се обясни смислено от ортодоксалните египтолози, а темата се избягва с подобаващо мълчание...

(анонимен)
цитирай
3. анонимен - Средиземно море е било суша.
09.02.2011 23:44
„ Вероятно цялото Средиземноморие е било потопено, когато портата на Гибралтар рухнала. Наличните данни са изключително интересни...”. Според автора Средиземноморието вероятно е било сухо преди 5-10 милиона години. В случая обаче не е правено радиовъглеродно датиране и заключението му се основава на приблизителната преценка на скоростта, с която се натрупват отделните пластове. Геолозите униформисти твърдят, че за това са необходими милиони години. От катастрофична гледна точка обаче при катаклизъм е възможно само за няколко дни да се получат пластове с дебелина по няколко метра. Кое становище е правилното?
Възможно е Сардиния да е била свързана с Европа до около 6000 г. пр. Хр. На острова има почти 7000 „ нураги” – каменни структури, които обикновено се датират към бронзовата епоха ( ок. 2500 г. пр. Хр.), макар че може и да са по-древни с хиляди години. В „ Рийдърс Дайжест” четем: „ Озадачаващ е фактът, че нурагите са по-малобройни по крайбрежието, откъдето е най-вероятно да дойде заплахата, отколкото във вътрешността.”
Възможно ли е нурагите да са били издигнати по времето, когато съвременната брегова линия не е съществувала? На островите Малта и Гозо има много гигантски постройки, които са били пометени от вода в посока запад – изток. Голяма част от тях вече са под водата. Това хвърля светлина върху някогашната география на Средиземно море. Оказва се, че Европа, Азия и Африка са били свързани със суша.
цитирай
4. анонимен - Защо хората нямат спомени за своето древно минало?
09.02.2011 23:58
Първият документално потвърден опит за използване на биологично оръжие по време на военни действия се отнася към второто хилядолетие пр. Хр.
Хипотезата е на канадския изследовател Сиро Тревисанато. Според учения запазените документи от епохата на Хетското царство показват, че хетите са използвали заразени с туларемия овце, за да отслабят военната мощ на съседите си, съобщиха сп. "Ню сайънтист" и Лента.ру.
Хетското царство е образувано през второто хилядолетие пр. Хр. в източна Анатолия, територия на съвременна Турция.
Войнствените хети редовно правели разорителни набези срещу съседните държави.
Запазената кореспонденция между финикийците и египетския фараон Акхенатен съобщава за страшна епидемия, поразила финикийския гр. Симиру около 1335 г. пр. Хр.
Според Тревисанато симптомите на описаното заболяване, получило името "хетска чума", съответства на туларемията - особено опасно инфекциозно заболяване, чийто причинител са бактериите Francisella tularensis.
Заболяването се пренася от гризачите, възможно е също заразяване на овце, свине, коне и други домашни животни.
Човек се заразява от болестта чрез ухапване на кръвосмучещи насекоми. Ако не бъдат лекувани, 15% от заболелите хора умират. Скоро след началото на епидемията хетите превзели и плячкосали Симиру.
След това епидемията обхванала и Хетското царство. По всяка вероятност болестта била пренесена със заграбените от финикийците домашни животни.
-------------------------
Имало ли е всъщност наистина такава война, днешните учени - мълчат.Не им е удобно да разкрият истината за древните култури. Но, алтернативната наука не мълчи. Тя разкрива фалша и манипулациите на такива платени от чужди агенти "учени".
цитирай
5. анонимен - Само едно не мога да разбера с тези ...
10.02.2011 11:00
Само едно не мога да разбера с тези теории за щъкащите насам натам египтяни. Не, че не е възможно да са щъкали в крайна сметка, но защо отнемате възможността и правото всъшност процеса да е обратен. Откъде на къде. Това, че Европа след 15 век е завладяла Америка, а не обратното как тъй априори отхвърля възможността всъшност древните американски цивилизации да са идвали насам, да са ходили из тихия океан, че да са стигали и до Австралия. Даже е по-логично дори само поради по-изгодното им географско положение. Един египтянин трябва да измине много повече път, за да стигне до Америка да не говорим за Австралия, Полинезия и т.н. спрямо възможността един американец да направи същото. Още повече, че това би обяснило необяснимото - защо американските цивилизации нямат колело, пък европейските имат. Т.е. ако египтяни са ходили в америка и са "цивилизовали" американските братя що са ги оставили без най-ценното си цивилизационно постижение да се мъчат. Ако обаче американските цивилизации, които си нямат колелото са идвали тук нещата си идват съвсем на място. Други такива различия също. А също и лесно може да се обясни причината за инцидентността и непродължаването на тези контакти чак до 15 век, когато пък европейците са успели да отидат вече там.
А за картите, за които пишеш - те са описвали пътя не до Америка, за която по това време единствено викингите са можели да знаят нещо - при това за много северната и част, а евентуален морски път към Индия на запад. То това е било и целта на експедицията на Колуб, хич си е нямал за идея въобще, че има някакви континенти в тази посока!
цитирай
6. анонимен - търговците са винаги първи
10.02.2011 23:01
Далеч преди Колумб,английски търговци са товарели вино,стъклени мъниста и големи гвоздеи,и са потегляли на запад!След половин година се завръщали със ...злато!Пътуванията им са били в пристанищата публична тайна!Знаело се е,че пътуването е изключително рисковано,и единици се решавали на него!
Далеч преди Колумб,в Гвинейския залив от запад се е внасяла...царевица!Явно търговията е била изгодна за износителя,тъй като тя не можела да се сее!Първо е била сварявана,а после-сушена,за да загуби кълняемост!Пак от запад се е внасяло и злато!И още много други примери!
Така че,Колумб не случайно е обикалял пристанищните кръчми, много добре е знаел къде отива и защо!
цитирай
7. dalida - Всичко,което знаем досега, го знаем от книгите нали?
11.02.2011 00:41
От книгите и от научните списания. Няма друг начин да научим нещата за света,освен това което ни предоставят научните работници- археолози, историци, биолози и т.н. Аз не обвинявам никого за неговите идеи, предположения и хипотези-теории. Не го правете и вие. Дали египтяните са кръстосвали света, може би да- бих казала,след като има намерени следи от тяхната култура по тези места.
Няма нищо невероятно в тези "радходки" на египтяните. Както казват учените, хипотезите са за това да се доказват,макар че теорията на Дарвин няма доказателства, но въпреки това се изучава в училищата.
цитирай
8. dalida - Има още доказателства, че днешната история е "измислена и нагодена"-т.е. фалшива
11.02.2011 08:09
В книгата си " Вековната заблуда ледников период" геологът д-р Хорст Фридрих констатира: "Заинтересованият лаик може да се запита как науката смята, че е открила, че е имало голям ледников период с продължителност от около един милион години ( завършил уж към 8000 г. пр.н.е.). Отговорът на въпроса е ужасно прост. Това се изисква от повтаряната като молитва от традиционната геология на Лайъл за равномерността, свързана с ( почиващия от своя страна на същото учение за равномерност) дарвинизъм!".
цитирай
9. dalida - През 19 век.....
11.02.2011 08:10
Когато в началото на деветнадесети век геологията се оформя като отделна научна дисциплина, нейни пионери се сблъскват с купища доказателства, че планетата Земя сравнително скоро е претърпяла значителни промени. Нещо е полирало и надраскало повърхността на много скали и светът е заринат от отломки. Съществуват буквално милиони разпръснати морени, наричани поради местоположението си скитници. Те се появяват на най-необичайни места: кацнали деликатно на някой планински връх, задръстили някоя долина или уютно изолирани на някоя поляна. Въпросът който измъчва първите геолози е очевиден: кое е нещото преместило тези камъни?

Първите опити за отговор на този въпрос са в тон с времето си. В продължение на векове западното общество живее с библейската история за Всемирния потоп. Дори на учените с откровено атеистична нагласа – малцинство в началото на деветнадесети век – не им е лесно да се освободят от подобни културни влияния. Почти всички ранни геолози решават, че камъните скитници са довлечени от водата. Те разработват ужасяващи сценарии на излезли от бреговете си големи реки или силни подводни земетресения, породили огромни приливни вълни.

цитирай
10. dalida - Теоретиците смятат,че..........
11.02.2011 08:16
Малко встрани от темата, но е добре да се знае.

Днес най-студената област на планетата е Сибир. Там е по-студено отколкото в Гренландия или Антарктида. Но Гренландия и Антарктида са покрити с лед, а Сибир не е. Студът не води до заледяване сам по себе. След като това бъде осъзнато, няма да се учудим, когато открием, че първата предпоставка за настъпването на Ледникова епоха не е понижаването на температурата, а повишаването й. За да се образува лед е нужна вода. В природата тази вода се доставя от валежите. Дъждът пък е последица от изпарението на океаните. Изчислено е, че за да се образува такава ледена покривка, каквато се преполага, че е съществувала през Ледниковата епоха от плейстоцена, нивото на Световния океан трябва на места да е спаднало поне с 300 метра. Което би следвало да е станало преди образуването на леда, а не след него - нещо, за което е необходимо драстично покачване на световната температура. За да се образуват пък ледени покривки, трябва да последва внезапен и продължителен период на застудяване. Комбинацията от условия е меко казано необичайна. Теоретиците на Ледниковата епоха нямат и най-малка представа как те са възникнали накуп.

цитирай
11. dalida - Какво знаем и откъде го знаем?
11.02.2011 08:27

Относително доскоро нямахме ни най-малка представа за корените на нашата цивилизация. Не знаехме кой е изобретил колелото, замеделието, писмеността, градовете или което и да било друго нещо от всекидневието ни. И което е още по-интересно, по някакви чудновати, напълно неясни причини, почти никой не е искал и да знае за тези неща; дори историците са предпочитали да оставят руините на човешката история да лежат заровени под пясъците на пустинята. Подобно отношение изглежда точно толкова странно, колкото и самите мистерии.

цитирай
12. анонимен - Ученият свят все още е в "зоната на здрача", "тъмна Индия" както казва обикновенният човек.
11.02.2011 17:03
Палеонтоложки, археоложки, геоложки и палиноложки данни показват, че древната Атлантида се е закътала толкова добре, че на учения свят му се разкатава майката да го търси къде ли не!

Ако пък някой се надява да открие Атлантида близо до Азорските острови или в района на подводния хребет “Ампер” в средата на Атлантически океан, ще бъде разочарован от още по-подробните проучвания, които показват, че

за последните 70 000 години дъното на Атлантическия океан не се е променило

толкова съществено, че да скрие цял континент с територия по-голяма от 14 милиона квадратни километра – колкото две Европи.

Ако огледаме земния глобус ще видим, че описанието на Платон учудващо точно съвпада с геометрията на повърхността на Южния материк “ Антарктида” ?

цитирай
13. анонимен - ТЕОРИЯ И ФАКТИ:
11.02.2011 17:17
Телата в Слънчевата система, включително и планетата Земя, са се образували преди 6 милиарда години. Само от няколко милиона години обаче на Земята съществува Живот. Но истината за неговото зараждане и развитие, за появата на човешкия род, е обгърната в булото на тайните. Тези няколко милиона години са нищожна част от живота на Вселената, а дори и за тях ние знаем твърде малко. Безбройни са въпросите, на които търси отговор човешкото познание. Колко ли звездни системи са се раждали и изчезвали? Колко ли цивилизации е погребало времето? Дали нашите предци не са получили голяма част от знанията си от Космоса? Не сме ли дошли и ние от там? Въобръжението ни се движи в определени граници. Най-често приемаме това, което можем да си обясним с нивото на нашето познание. И често предпочитаме срамежливо да мълчим пред уникалните и неподдаващи се все още на научно обяснение факти.

цитирай
14. анонимен - ЗНАЕМ ЛИ ДАЛИ.....
11.02.2011 17:18
Много от познанията на древните култури остават недостижими за нас. Ние обаче имаме самочувствието, че сме най-развитата цивилизация, съществувала на Земята. Така ли е в действителност? А фигурите от платото Наска могат ли да се начертаят без технически познания? Игра на древни култури ли са Каменните колоси на Великденските острови? Как са създадени уникалните каменни кълба в Коста Рика? Посетил ли е Орониций Финей през XVII век Антарктида две столетия преди да бъде открита, за да начертае картите, които не се различават от съвременните. Това са следи, които провокират нашето въображение и ни карат да търсим истината за себе си в мрака на историята. Липсващото звено в еволюцията от маймуната до човека все още не е намерено. Оставили ли са по-развитите цивилизации следа, която да се вижда от всички, но никой да не предполага, че е тя?
цитирай
15. анонимен - НАЙ-ВАЖНОТО Е ДА ЗАПОМНИМ - ЧЕ.............
11.02.2011 17:21
В Андите, Южна Америка, се намира “Вратата на Слънцето”. На нея е изобразен най-древният календар на Земята – Тиахуанаку. На този календар годината има 290 дни. (2, с. 23) Според Х. Белами той бил създаден 10-13 хиляди години пр. Хр. Резкият скок от 290 до 365 дни в по-новите календари дава основание да се смята, че в този именно период от време е станал някакъв катаклизъм на нашата планета. Белами стига до извода, че Земята е претърпяла някаква катастрофа с космическо тяло и това е променило както периода на обикалянето й около Слънцето, така и положението на земната ос. В подкрепа на това твърдение е съотношението между най-дългия и най-късия ден на годината. В древен Египет той е 12 часа и 55 минути към 11 часа и 5 минути. У маите е 13 към 11. (2, с. 22) Друго потвърждение на хипотезата е фактът, че Египет и Мексико са на една и съща географска ширина, но такава продължителност на датите съществува на 1000 км по на юг. Това показва, че преди Потопа те са били по-близо до екватора.

СЕВЕРНИЯТ ПОЛЮС преди катастрофата е бил в Хъдзъновия проток. След това описва крива над Гренландия, за да достигне сегашното си положение. Такова рязко изместване е могло да стане само в резултат на космическа катастрофа.

цитирай
16. penchoan - В Андите, Южна Америка, се намира ...
12.02.2011 20:48
анонимен написа:
В Андите, Южна Америка, се намира “Вратата на Слънцето”. На нея е изобразен най-древният календар на Земята – Тиахуанаку. На този календар годината има 290 дни. (2, с. 23) Според Х. Белами той бил създаден 10-13 хиляди години пр. Хр. Резкият скок от 290 до 365 дни в по-новите календари дава основание да се смята, че в този именно период от време е станал някакъв катаклизъм на нашата планета. Белами стига до извода, че Земята е претърпяла някаква катастрофа с космическо тяло и това е променило както периода на обикалянето й около Слънцето, така и положението на земната ос. В подкрепа на това твърдение е съотношението между най-дългия и най-късия ден на годината. В древен Египет той е 12 часа и 55 минути към 11 часа и 5 минути. У маите е 13 към 11. (2, с. 22) Друго потвърждение на хипотезата е фактът, че Египет и Мексико са на една и съща географска ширина, но такава продължителност на датите съществува на 1000 км по на юг. Това показва, че преди Потопа те са били по-близо до екватора.

СЕВЕРНИЯТ ПОЛЮС преди катастрофата е бил в Хъдзъновия проток. След това описва крива над Гренландия, за да достигне сегашното си положение. Такова рязко изместване е могло да стане само в резултат на космическа катастрофа.


Великият потоп е станал преди 14400 години или преди 12400 години преди Христа. Наистина е станала космична катастрофа, когато се променя наклона на земната ос и настъпва всемирен потоп. На Луната е имало океани, които се изливат в космоса и падат на Земята като проливен дъжд. Не е възможно да се промени периода на обикаляне около Слънцето, но въртенето на Земята се е забавило. Според календара на Енох годината е имала 370 дни. След потопа Земята започва да се върти по-бавно и годината става 365, 24 дни.
Според Херодот преди потопа Слънцето е изгрявало от запад, което означава, че северният и южният полюси са били разменени. Земната кора се е завъртяла на 45 градуса и така също след всеки 3600 години има завъртане с 45 градуса.
цитирай
17. dalida - Интересна информация открих в "Сановник". Ето я:
13.02.2011 11:06
Преди 4000 години по българските земи са шествали древни египтяни. Това стана ясно, че след като бе открито името на фараона пътешественик Ментухотеп ІV, изписано върху находка, открита у нас.

"Това е сериозен знак, че в България са идвали древните египтяни", твърди световноизвестният египтолог д-р Васил Добрев.

За подобна експедиция до нашите земи пише още бащата на историята Херодот. Това обаче на много учени се струва несериозно.

Христо Добрев обаче се натъква на сензационно откритие - уникален скарабей. Експонатът бил съхраняван в музея в Спомял над 30 години, без да бъде проучен сериозно от египтолози.

Скарабея е едва 13-милиметров. Върху фигурка е изписано името на древния владетел Ментухотеп ІV, който е известен с многобройните си пътешествия.

Освен скарапея от Спомял, Добрев е открил и други доказателства за идването на египтяни в Тракия. Още 2 скарабея и крилат слънчев диск се пазят в наши музеи.

Много от имената на местности и градове у нас може би идват от египетския. Странджа, Перперек, Сакар и много други имат съвсем логичен аналог на езика на древните фараони, категоричен е д-р Добрев
(сановник.бг.)
цитирай
18. dalida - И още информация за древните египтяни.
13.02.2011 11:14
Невероятно интересни материали представям тук ! Дали древните египтяни са познавали машините ?! В Абу - сир група руски изследователи начело с ръководителя Андрей Скляров, се натъкват на базалтови и гранитни каменни блокове със следи от .........машинна обработка ! И този тип скала са много твърди, за да бъдат обработени ръчно ! Представям ви този интересен материал, подкрепен с много доказателствени снимки:
http://lah.ru/expedition/egypt2009/abusir2009.htm
Същи следи има и в Карнак...
http://lah.ru/expedition/egypt2009/karnak2009.htm
Още следи от машинна обработка в Древен Египет, този път в платото Гиза:
http://lah.ru/expedition/egypt2009/abusir2009.htm
Ал.Филипов
цитирай
19. injir - Otnosno egiptyanite u nas. V Che...
16.02.2011 22:02
Otnosno egiptyanite u nas. V Chepelare kazvat na hora s po-tamna koja - agupti /Egiptyani/. Sluchaino li e?
цитирай
20. анонимен - Древният Египет.
19.02.2011 14:00
Oткриха древен подземен град в Египет


Градът е бил открит с помощта на радиолокационен метод. Предполага се, че е принадлежал на племето на хиксосите

Археологически разкопки, провеждани северно от делтата на Нил са открили древна столица на чужди завоеватели, управлявали Египет повече от 1664 до 1569 г. пр. Хр. Възрастта на града е повече от 3,6 хиляди години, пише днес The Daily Telegraph.

Градът е бил открит с помощта на радиолокационен метод. Предполага се, че е принадлежал на племето на хиксосите - бегълци от Азия, предполага се, че имат семитски произход. Хиксосите са група азиатски племена от Предна Азия, които нахлуват в Древен Египет 1720 г. пр. Хр., използвайки колесницата и сложния лък като нови бойни оръжия. Времето на тяхното управление е известно като Втори преходен период на Древен Египет. Хиксосите управляват Египет повече от век, докато накрая не били победени от фараон Яхмос I.

цитирай
21. dalida - Има достатъчно доказателства,
19.02.2011 20:37
доказващи,че древните египтяни са живяли по нашите земи. Тези доказателства обаче са само за тези, които се интересуват от древните находки.
Всеки българин се пита, защо и за какво ще му е нужно тази информация. Не,не е толкова важно, но е добре за "обща култура" да знаем и нещо по-различно от нашата история. Затова съм благодарна на всичките тези коментари,поместени под постингите ми. Те са като допълнително оформление на постинга.
цитирай
22. shtaparov - Страната Пунт
09.03.2011 17:52
"Ангеловият анализ" окончателно разкрива коя е загадъчната страна Пунт,до която често са пътували древните египтяни-ето как:

Пунт=Синд/Синдия,Индия/,т.е.-Страната на Синтите/Синдите/.Името Синд в стари времена е давано на земите,намиращи се в днешен Пакистан.Това име е донесено там от древните Трако-Български народи/племена/ след техните големи преселения на Изток между второ и първо хилядолетие преди Христа /при тъй наречените Арийски нашествия в Индия/.Тогава се появяват в Индия народи като Синди/Синти/,Пуру/Вару=Авари,Пиери/,Бхарата/Бгарата,
Богарата/,Дарди/Дардани/,Миди/Мизи,Меди/,и т.н.
цитирай
23. dalida - На колко години е човечеството?
10.03.2011 00:04

На колко години е човечеството?

Съвременните учени, по правило, сочат цифрата 40 000 години – т.е. епохата, когато се появяват първите кроманьонци. Това е и стандартният времеви интервал на човешката история в научната и справочна литература.

Има обаче и други цифри, нямащи нищо общо с тази. Така древните халдейски, египетски и гръцки историци изчисляват възрастта на човечеството на около 400 000 години. Според астрономите и жреците на маите пък, човешката история започва в 5 041 738 г.пр.н.е.!

Напоследък археолозите направиха редица открития, които като че ли доказват правотата на старите летописи. Включително и по отношение на една от най-загадъчните древни пра-цивилизации – тази на “хиперборейците”.

Думата буквално означава, “онези, които живеят отвъд Борей (Северния вятър)” или просто “Северните хора”. За тях съобщават много антични автори. Така, един от най-авторитетните учени в Древния свят Плиний Старши описва хиперборейците като съвсем реален макар и много стар народ, живеещ в района на Полярния кръг и генетично свързан с гърците чрез общия култ към Аполон Хиперборейски. Според него, хиперборейските племена от незапомнени времена обитавали най-северните райони на Европа, където “слънцето не залязва половин година, климатът е изключително благоприятен, а хората живеят изключително дълго”. Очевидно, съдейки по представите на тогавашните историци, Хиперборея се е намирала някъде в района на Полярния кръг, където слънцето действително не залязва по цели месеци. Що се отнася до описанието на тамошния климат, проведените съвсем наскоро комплексни изследвания в Северна Шотландия доказват, че до края на Второто хилядолетие пр.н.е. климатът в Крайния север на Европа е бил подобен на средиземноморския и регионът буквално е гъмжал от топлолюбиви животни. Впрочем, още преди време руски океанографи и палеонтолози стигат до извода, че в периода между 30-то и 15-то хилядолетие преди н.е. климатът в Арктика е бил достатъчно мек. .....
цитирай
24. dalida - В друг източник пише:
10.03.2011 00:14
В древноиндийския епос (включително в класическата поема “Махабхарата”) се съдържат много данни за прародината на арийските племена, завладели преди четири хиляди години полуостров Индустан. Повечето от тях поразително съвпадат с описанието на загадъчната Хиперборея в съчиненията на европейските антични географи. Така, във ведическите книги могат да се открият описанията на религиозни обреди, каквито и днес се изпълняват от народностите, населяващи земите отвъд Полярния кръг, както и растения, които със сигурност не могат да се видят в Индия, но са типични за крайния европейски Север. Върху керамични съдове от периода, непосредствено след арийското нашествие в Индустан, пък са изобразени лосове и други животни, също обитаващи земите около Полярния кръг.
От друга страна, анализът на древногръцкия мит за бог Аполон също навежда на мисълта, че става въпрос за прастар култ, пренесен на Балканите някъде от далечния Север на Стария континент. В същото време, описанията на приказната Валхала в скандинавската и германска митологии, поразително съвпадат с тези от индийските легенди и с изобразената на картата на Меркатор Хиперборея с нейната свещена планина Меру. Тоест, налага се хипотезата за съществувала в дълбока древност в Северна Европа култура, дала по-късно началото на гръцката, индийската, келтската и редица други цивилизации. За това говорят и многобройните каменни лабиринти, които учените откриват в Карелия и Колския полуостров, напомнящи умалени макети на онези, типични за крито-микенската цивилизация например. Или пък малките каменни пирамиди от натрупани камъни - ( долмените) наподобяващи по нещо египетските.
цитирай
25. dalida - Едно доказателство ни шокира
10.03.2011 00:23
Някъде околко 1960 по време на специална експедиция със специални уреди се доказва, че наистина по ледената шапка има 2 огромни острова и множество дребни. След сравняването на новата карта, която правят тогава и тази старата карта на Финей, се забелязва учудваща точност от страна на древния картограф.

Авторите защитават идеята, че в древноста е имало цивилизация, способна да картографира цялото земно кълбо с невероятна точност. Което вече само по себе си е доказателство за висша математика от прастари времена. На картата на Пири Рейс от 1513 година има МЕРИДИАНИ. Идеята на паралела е прастара и лесна. С най прост уред можеш да разбереш на каква ширина си посредством Слънцето. Меридиана обаче е нещо много по-сложно, и изисква хронометър.
цитирай
26. penchoan - Някъде околко 1960 по време на сп...
10.03.2011 12:17
dalida написа:
Някъде околко 1960 по време на специална експедиция със специални уреди се доказва, че наистина по ледената шапка има 2 огромни острова и множество дребни. След сравняването на новата карта, която правят тогава и тази старата карта на Финей, се забелязва учудваща точност от страна на древния картограф.

Авторите защитават идеята, че в древноста е имало цивилизация, способна да картографира цялото земно кълбо с невероятна точност. Което вече само по себе си е доказателство за висша математика от прастари времена. На картата на Пири Рейс от 1513 година има МЕРИДИАНИ. Идеята на паралела е прастара и лесна. С най прост уред можеш да разбереш на каква ширина си посредством Слънцето. Меридиана обаче е нещо много по-сложно, и изисква хронометър.


Очевидно картата, с която е разполагал Пири Рейс е на повече от 3600 години, когато Антарктида е била в умерените ширини на южното полукълбо.
Не само египтяни са идвали по нашите земи, но и български племена са живели в Египет. До преди 7200 г. Средиземно море е било малко сладководно езеро и дори Нил се е вливал в Атлантически океан. След като египтяните прокопават канал и преместват коритото на Нил в Средиземно море, Сахара става пустиня. Тогава Египет е стигал до Италия и до нашите земи. Например египетската принцеса Бастет, за която се смята че е погребана в Странджа, е била българка и е родена, живяла и погребана тук.
цитирай
27. bojo12345 - Според Зекария Сичин всичко, издадено през последните 2000 години не трябва да се приема 100% като истина!
19.03.2011 09:31
За нас е хубаво да търсим истината, но винаги ще има интереси тя да бъде добре прикрита. Какво мислите вие?
цитирай
28. dalida - Уважавам Сичин
28.03.2011 00:43
за това,че пише увлекателно. Друг е въпроса, дали това което пише отговаря на истината. Проверката е - майка на знанието. Това е отговора на много неточни данни в интернет и книгите. Днес учените правят експедиции заради тези проверки. Защото, много е информацията в нета,книгите, брошурите, списанията, но е малко това, което е вярно и трябва с лупа да го търси човек, за да намери ( чрез съпоставяне на фактиге), истината.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: dalida
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 6156000
Постинги: 1101
Коментари: 4873
Гласове: 29446
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031