Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2014 08:56 - Вдъхновяващата история на древната съвършена бактерия
Автор: kikowsky Категория: Други   
Прочетен: 3622 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 19.01.2017 19:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Има някаква древна бактерия, която има 1 500 хромозоми. Това е колосално количество генетичен материал. Тази бактерия е древна, сферична и съществува в този си вид едва ли не от началото на времето, поне на биологичното време на Земята. Да се чуди човек какво прави това просто същество с целия този генетичен материал.
А един прост нематод има над сто хромозоми.
За сравнение, чвеокът има 23 двойки хромозоми, а е най-интелигетния и развит вид на планетата - да се чудиш как може с толкова малко.
В продължение на години екип от компютърни специалисти били заинтригувани от това, че числовото представяне на човешката ДНК силно прилича на компютърен код. В ДНК има редове, които наподобяват командите - това е нашата генетика, на чиято основа сме осъществени.
Специалистите обаче забелязали нещо странно - около 90% от редовете в ДНК били оградени с един и същи, повтарящ се къс код. За тези редове от генетиката ни било установено, че не се изпълняват, т.е. тази ДНК не е активна. По подобието с компютърния код, специалистите заключили, че тези къси повтарящи се кодове в началото и края на неактивните редове са подобни на оператори в компютърния код, които значат "не изпълнявай това". Така компютърните специалисти стигнали до удивителния извод, че нашите генетични команди представляват истински компютърен код, който е НАПИСАН ОТ НЯКОГО.
Не само, че е написан, но засега 90% от него са блокирани и не се осъществяват.
Ето какъв е моят прочит:
Древната бактерия е съвършена с това, че съдържа целия възможен биологичен код на всички живи същества, които някога са били, са и ще бъдат. Затова тя е сферична и не се е променяла никога - тя е изходното семе, глината на земния живот.
Когато "програмистът" блокира някой ред в нейната генетика, това разваля съвършенството и придава на бактерията разтеглена форма. Следва блокиране на нови редове и формата се променя още повече. Това продължава и с него се намалява съвършенството. С намаляването на съвършенството формите стават все по-уникални и по-сложно устроени. Те живеят по-све по-разнообразни начини, защото възможностите им постоянно намаляват и това ги тласка към усложняване и разнообразяване на поведението.
Някога се е стигнало до там, че са оставени само 23 двойки от изначалните 1 500 хромозома и така е бил създаден човекът - брутално несъвършен и поради това постоянно страдащ. Но именно заради това - заставен да бъде интелигентен, за да компенсира страданието.
Буцата глина съдържа в себе си всички възможни форми на света. Само съзнанието на скулптура и неговите ръце решават кои от тези форми ще се проявяат. Когато той избере една форма, всички останали форми отпадат. Това е изначалното осакатяване на съвършенството в името на това да се създаде конкретен образ.
Същото е и с цялата Вселена. Тя цялата е изградена от енергия под формата на елементарни частици. Те, в този си вид, съдържат в себе си всички възможни форми и развития. Установено е, че съзнанието на наблюдателя променя поведението на елементарните частици. Представете си сега едно всесъзнание. То наблюдава квантовата супа в неппроявено, но съдържащо в себе си всички възможности състояние и така го заставя да приеме конкретен вид.
Една и съща логика се повтаря навсякъде и във всичко - материал с безкрайни възможности да бъде оформен, защото съдържа в себе си всяка възможна форма. След това някой започва да намалява броя на формите и с това да се приближава все повече и повече към една-единствена форма.
Изглежда същото прави и генетичният скултор.
Може би той ще продължи да блокира гените ни и ще създаде следващи, невероятно несъвършени хора, заставени да бъдат по-гениални от когато и да било преди това. Но в един ден скултурът на генетиката няма да може повече да блокира командите.
Тогава има две възможности.
1. Това да е краят на нещата
2. Да започне да включва изключени редове и да върне живота "назад" в "еволюционното" развитие
И двете са възможни с оглед на следното: всесъзнанието има за цел да добие опит, да осъзнае и да израсте. Затова то има нужда да приеме всички възможни форми, които някога са се съдържали в изначалния материал - да достигне до пределите на неговите възможности да бъде оформян. Това всесъзнание трябва да изживее всички тези форми.
Едната възможност е с изчерпването им то да приключи изживяването и да закрие Вселената. Другата възможност е да усвои целия този опит и осъзнаване и да започне да се връща назад към състоянието на квантова супа, неомесена глина или съвършената древна бактерия, но този път с цялата събрана по пътя мъдрост.
Ако се чудите къде да отидете тази година, не пропускайте Белоградчик. Благодарение на работата ми сега Белоградчишките скали вече не са само едно имагинерно понятие, ами се състоят от конкретни места и обекти, които са достатъчни за поне 5 дни обиколки. Посетете ги сами с помощта на Езотеричната карта на Белоградчишките скали, от която можете да си направите файл за gps, или пък се обърнете към мен за съдействие. Моите Белоградчишки турове през 2017 година.

Кирил Кирилов

 


.




Гласувай:
7



1. django - Не сте написали как се казва тази ...
24.10.2014 11:29
Не сте написали как се казва тази мистична древна бактерия. Боря на хромозомите не е определящ за структурната и функционалната сложност на организма. Има низши организми които имат повече хромозоми от човека. Определяща е информацията вложена в ДНК. Броят на базовите двойки. В ДНК няма излишна информация. По-малка част от нея представляват инструкциите за синтез а белтъците, наречени гени, а по-голяма част от ДНК има управляващи и синхронизиращи сложните биологични процеси в клетката функции.
Възможно е твореца да може да активира определени генетични последователности в ДНК по своя воля. Нещо като дистанционно управление на човека. Може би това се е случило след като първите хора са били изгонени от райската градина след първородният грях и част от божията поддръжка на Земята и на живите организми е била отменена.
цитирай
2. kikowsky - Не помня името на бактерията.
24.10.2014 11:54
Не помня името на бактерията.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kikowsky
Категория: Други
Прочетен: 2571812
Постинги: 471
Коментари: 2828
Гласове: 8176
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031